Deel van WK-sterren kruist woensdag alweer de degens: wie komt er zoal naar Maldegem? Veldrijden
Veldrijden

Deel van WK-sterren kruist woensdag alweer de degens: wie komt er zoal naar Maldegem?

Deel van WK-sterren kruist woensdag alweer de degens: wie komt er zoal naar Maldegem?

Amper drie dagen ha het WK veldrijden in Tábor staat de volgende cross alweer op het programma, met de Parkcross in Maldegem op woensdag. Een deel van de WK-sterren kruist hier de degens, alhoewel wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Fem van Empel er zoals gekend niet bij zullen zijn.

Van der Poel is momenteel op skivakantie, terwijl Van Empel komende zondag in Lille haar crosswinter afsluit met (hopelijk) de eindzege in de X2O Trofee in de tas. Toch mogen de organisatoren in Maldegem, waar ze zich voor de eerste keer hebben aangesloten bij de Exact-reeks, rekenen op een prima deelnemersveld op de grens tussen West- en Oost-Vlaanderen.

Met name bij de mannen zien we enkele mooie namen terug. Michael Vanthourenhout is er na zijn bronzen plak in Tábor bij, evenals Pauwels Sauzen-Bingoal-ploeggenoot Eli Iserbyt. Van Baloise Trek Lions komen Lars van der Haar en Pim Ronhaar crossen. Verder doen ook Laurens Sweeck, Joran Wyseure, Toon Vandebosch (Crelan-Corendon), Niels Vandeputte (Alpecin-Deceuninck), Ryan Kamp en Felipe Orts mee, evenals beloftenpodiumklanten Emiel Verstrynge (Crelan-Corendon) en Jente Michels (Alpecin-Deceuninck).

Grote Nederlandse dames niet present in Maldegem

Bij de dames is Leonie Bentveld (Pauwels Sauzen-Bingoal) de enige die met een WK-medaille in de tas (zilver bij de beloften vrouwen) afreist naar Maldegem. Laura Verdonschot, die knap vijfde werd achter de Nederlandse dames bij de elite, is de grote naam op de startlijst, gevolgd door onder meer Marie Schreiber (SD Worx), Aniek van Alphen (Cyclocross Reds) en Marion Norbert-Riberolle (Crelan-Corendon). De grote Nederlandse dames zijn er dus niet bij in de cross.

De cross in Maldegem wordt verreden in het park in die plaats. De vrouwen starten om 13.45 uur aan de cross, de mannen om 15.00 uur. Sporza zorgt voor de livebeelden en brengt de veldrit op die manier de huiskamers van de Lage Landen in.

Deel van WK-sterren kruist woensdag alweer de degens: wie komt er zoal naar Maldegem?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws