Vijfde Nederlandse medaille! Junior Keije Solen profiteert van lekke band van topfavoriet Sparfel en pakt zilver Veldrijden
Veldrijden

Vijfde Nederlandse medaille! Junior Keije Solen profiteert van lekke band van topfavoriet Sparfel en pakt zilver

Vijfde Nederlandse medaille! Junior Keije Solen profiteert van lekke band van topfavoriet Sparfel en pakt zilver

Keije Solen heeft zondagmiddag de vijfde medaille gepakt voor Nederland op het WK in Tabor. De 17-jarige Nederlander was in Tsjechië goed voor zilver. De wereldtitel ging naar de Italiaan Stefano Viezzi, die het haalde na een spannende tweestrijd met de Fransman Aubin Sparfel.

Sparfel ging er op het opgedroogde parcours in Tabor al in de eerste ronde als een speer vandoor. De 17-jarige renner, die vrijdag ook al veel indruk maakte op de Mixed Relay met winst tegen de Britse prof Cameron Mason, kreeg met Viezzi maar één belager mee. Na twee ronden was het al duidelijk dat het een van hen twee was, die wereldkampioen zou worden.

Sparfel rijdt lek op slechtst mogelijke moment

Intussen was de juniorenwereldkampioen op de weg Albert Withen Philipsen vanop de derde startrij opgeschoven naar plek zes. Solen kreeg het dan weer aan de stok met thuisrijder Krystof Bazant om plek drie, ook Senna Remijn mengde zich in de debatten.

Viezzi en Sparfel gingen tot op het randje en zetten hun elleboog. Het was een tweestrijd om van te watertanden. Tot de laatste ronde. Sparfel was nog maar net de materiaalpost voorbijgereden of hij kreeg te kampen met een leegloper. Zijn Italiaanse compagnon had de lekke band aanvankelijk niet door, maar koerste nadien gewoon door. Uit pure zenuwachtigheid verloor Viezzi zelfs even de controle over zijn fiets en gingen bijna onderuit tegen de dranghekken.

Lees verder onder de video.

Solen zag dat er wel degelijk meer in zat dan brons en halfweg de slotronde viel hij de ontredderde Sparfel op de nek. De jonge Nederlander pakte uit met een indrukwekkend eindschot en naderde op tien tellen van de Italiaanse koploper. Jammer genoeg voor Solen verdapperde Viezzi en hield hij zijn voorsprong vast tot aan de finish. Solen pakte een heel mooie zilveren medaille, ook Bazant was Sparfel voorbijgegaan en pakte brons. Met Michiel Mouris (zevende) en Remijn (negende) finishten er nog twee Nederlanders in de top tien, de inhaalrace van Philipsen strandde op plek vijf. De eerste Belgen Arthur van den Boer en Mats Vanden Eynde bevonden zich op plekken dertien en veertien.

Uitslag WK veldrijden 2024 Tabor junioren mannen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws