Wout van Aert is niet te stoppen: Jumbo-Visma-coureur soleert voor Van der Poel naar winst in Zonhoven Veldrijden
Veldrijden

Wout van Aert is niet te stoppen: Jumbo-Visma-coureur soleert voor Van der Poel naar winst in Zonhoven

Wout van Aert is niet te stoppen: Jumbo-Visma-coureur soleert voor Van der Poel naar winst in Zonhoven

Wout van Aert heeft de Wereldbeker van Zonhoven op zijn naam geschreven. De Belgische kampioen van Team Jumbo-Visma liet zijn klasse zien in de befaamde Kuil. Mathieu van der Poel kon twee rondes mee, maar maakte meerdere fouten op technische stroken, waardoor hij al vroeg het wiel van zijn concurrent verloor.

De kopstart was voor Laurens Sweeck. Als zandspecialist gold hij als schaduwfavoriet voor de wedstrijd in Zonhoven. Van der Poel schoof al snel op naar de tweede plek, Van Aert volgde slechts op plek zeven. Hij wilde snel plekken goed maken voor de eerste passage van de Kuil. Nog voor de tweede afdaling, de schuine kant, pakt Van der Poel de eerste positie en Van Aert de tweede.

Van der Poel valt, maar dicht het gat op Van Aert

Op die schuine kant ging het mis voor de Nederlander. Hij bleef haken en viel. Van Aert passeerde hem, net als Sweeck. Michael Vanthourenhout sloot als vierde de rij, omdat Van der Poel op tijd was opgestaan om derde te blijven. Van Aert pakt linea recta een gat en Van der Poel moet dat dichten.

Dit deed hij ook. De kopman van Alpecin-Deceuninck liet zien over genoeg kracht te beschikken en wist vlot terug te komen bij de Belg. Hij vlamde naar de kop en hield die even vast. In de tweede ronde reed het duo bij elkaar. Sweeck en Vanthourenhout hadden moeite om het hoge tempo te volgen.

Van der Poel valt andermaal, nu is Van Aert gevlogen

Daarna sloeg het noodlot toe voor Van der Poel. De renner reed op kop, maar ging enigszins nonchalant het zand in. Hij verloor de controle over zijn fiets en ging hard onderuit. Van Aert muisde er direct van tussen en de twee achtervolgers sloten aan bij de Nederlander. Van der Poel herstelde daar niet van. Aan het einde van ronde drie was het gat vijftien seconden. Dat bouwde zich in de rondes die volgden heel snel op naar meer dan een minuut.

Verslag gaat verder onder de tweet.

Met nog drie toeren voor de wielen besloot Van der Poel volle bak in te zetten om het gat te dichten, ondanks het dan al gigantische gat. Hij verkleinde het gat van 1.10 minuten naar 1.01 minuten, maar dichter zou hij niet komen. Van Aert rondde De Kuil andermaal perfect en ook de schuine kant nam hij foutloos. Sweeck en Vanthourenhout legden zich neer bij de strijd om plek drie (en de strijd voor het algemeen klassement van de Wereldbeker).

In de laatste ronden kon Van Aert onbedreigd naar de overwinning rijden. De man in vorm wist zijn voorsprong op Van der Poel alleen maar uit te breiden. Ook Van der Poel had geen extra inspanning nodig om zijn tweede plaats veilig te stellen. Voor plek drie was het wel spannend, maar uiteindelijk wist Laurens Sweeck, mede door een aantal uitstekende passages in het zand, de laatste podiumplek te bemachtigen.

Uitslag Wereldbeker Zonhoven mannen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws