Gefrustreerde Mathieu van der Poel moest inhouden in Zonhoven: 'Mijn rug doet nog altijd veel pijn' Veldrijden
Veldrijden

Gefrustreerde Mathieu van der Poel moest inhouden in Zonhoven: 'Mijn rug doet nog altijd veel pijn'

Gefrustreerde Mathieu van der Poel moest inhouden in Zonhoven: 'Mijn rug doet nog altijd veel pijn'

Mathieu van der Poel kende alweer de nodige pech in de Wereldbekerwedstrijd van Zonhoven. De coureur van Alpecin-Deceuninck wist na afloop meteen te vertellen dat hij veel pijn heeft aan zijn rug. 'En dat is niet hoe ik het wil hebben, natuurlijk', vertelt hij in het flashinterivew.

De Nederlander legt voor de camera's meteen zijn verhaal uit: 'Mijn rug doet nog steeds heel veel pijn. Dat is frustrerend. Ik kon een halve ronde rijden met de snelheid die ik wilde, maar dan moest ik alweer gas terugnemen vanwege de pijn.' Van der Poel kwam uiteindelijk op plek twee, achter Jumbo-Visma-renner Wout van Aert, binnen.

Van der Poel mist de focus door rugpijn

De koers van Van der Poel werd vooral gekenmerkt door een aantal foutjes, welke resulteerde in een aantal valpartijtjes. De meervoudig wereldkampioen geeft de schuld aan zijn rugproblemen. 'Het is heel moeilijk om dan nog te kunnen focussen. Alles in mijn rug doet pijn. En je moet honderd procent gefocust zijn op het parcours. Daar was ik niet toe in staat', aldus een zichtbaar balende Van der Poel.

In de aankomende drie crossen zal Van der Poel niet aanwezig zijn, net als Van Aert. Beide coureurs komen in het Spaanse Benidorm terug in het veld. Deze Wereldbekercross wordt op 22 januari verreden. Twee weken later staat het Wereldkampioenschap in Hoogerheide op het programma.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws