Zeven kenners over alleskunner Van der Poel: ‘Soms ook het pispaaltje’ Veldrijden
Veldrijden

Zeven kenners over alleskunner Van der Poel: ‘Soms ook het pispaaltje’

Zeven kenners over alleskunner Van der Poel: ‘Soms ook het pispaaltje’

Bart Brentjes, Koos Moerenhout, Michael Boogerd, Leo van Vliet, Wout van Aert, Michel Cornelisse en niet in de laatste plaats vader Adrie van der Poel proberen Mathieu van der Poel in woorden te vangen. In het Kerstnummer van het magazine Helden steken zij de loftrompet over alleskunner VdP.

Brentjes, voormalig olympisch kampioen mountainbiken, en bondscoach Moerenhout noemen Van der Poel 'een uniek geval' en een 'killer'. Boogerd kijkt met open mond naar hem. 'Het is echt nieuw wat hij doet. Hij rijdt met zijn hart. Doet wat ie wil, is een liefhebber.'

Van Vliet, oudrenner en Amstel Gold Race-directeur kan dat beamen: ‘Mathieu laat zich niet leiden door computers en oortjes. Hij wil toeslaan als ie een kans ruikt. Iedere grote koers zat door het ploegenspel de afgelopen tien jaar vrijwel op slot. Vooral door Mathieu is dat nu wel anders. Hij koerst met zijn hart. Er is een einde gekomen aan een periode van saaie voorspelbare koersen.’

Cornelisse, zijn ploegleider bij Corendon-Circus, geeft een inkijkje achter de schermen bij de ploeg: ‘Mathieu klaagt nergens over. Is dankbaar naar zijn collega’s en de mecaniciens. Alles draait om hem, maar hij is in de ploeg ook gewoon af en toe het pispaaltje en dat vindt hij juist mooi. Hij is echt one of the guys.’(foto: Sirotti).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws