Velofilie Podcast | 'Foss wordt misschien wel derde kopman na Roglic en hopelijk Dumoulin' Velofilie Podcast
Velofilie Podcast

Velofilie Podcast | 'Foss wordt misschien wel derde kopman na Roglic en hopelijk Dumoulin'

Velofilie Podcast | 'Foss wordt misschien wel derde kopman na Roglic en hopelijk Dumoulin'

Basta! De Giro d'Italia van 2021 ligt alweer enkele dagen achter ons. Genoeg reden om er nog één keer uitgebreid over na te praten. Was het wel zo'n mooie ronde? Wat zegt deze Giro eigenlijk over de hiërarchie binnen Jumbo-Visma? Dat en meer!

In de Leiderstrui-redacteur Wesley van Bavel heeft een duidelijk idee over de rangorde binnen Jumbo-Visma. 'Als het regent, kun je als kapitein van een ploeg niet even gaan schuilen. George Bennett is door zijn zwakte tegen de kou misschien wel ongeschikt als kopman. Maar vervolgens gaat hij aanvallen, voor Foss op kop rijden en steunen. Wellicht was het zijn laatste kans als kopman, maar als mens moeten we Bennett koesteren.' Jeroen van Bruggen is het daar mee eens. 'Hij is de halve Zoncolan nog eens extra naar boven gereden samen met Affini. Dat toont het warme mens dat Bennett is. Maar als je hem op zijn sportieve prestaties moet afrekenen, dan moet je concluderen dat hij te licht is voor het kopmanschap in een grote ronde.'

Presentator Kamiel Reckman schakelt direct door: 'Bennett is een hele goede meesterknecht in een grote ronde, maar in de Giro is het niet duidelijk geworden dat hij meer dan dat is. Tobias Foss laat wel zien dat hij een aanstormend talent is. Hij eindigt negende in het klassement. Hij heeft knap meegereden met de grote mannen.' Van Bavel gaat verder: 'Ja, en daar kunnen volgens mij ook nog wel een paar kilootjes vanaf. Er zitten misschien nog wat babyvetjes op. Wat kan hij als hij écht op gewicht zit? Misschien wordt het dan wel de derde kopman na Roglic en hopelijk Dumoulin.'

Luister S03 E23 Velofilie Podcast: Ciao Giro- Powered by In de Leiderstrui

Uiteraard wordt er ook gesproken over Joao Almeida. Had hij op het podium kunnen eindigen als hij niet had hoeven wachten op Remco Evenepoel? En geven we deze Giro een 5, of toch een 8? Dit en meer!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws