Van Aert na 'zenuwslopende' strijd met Van der Poel: 'Zo koersen we al ons hele leven' Videos
Videos

Van Aert na 'zenuwslopende' strijd met Van der Poel: 'Zo koersen we al ons hele leven'

Van Aert na 'zenuwslopende' strijd met Van der Poel: 'Zo koersen we al ons hele leven'

Wout van Aert wist op geweldige wijze de cross van Heusden-Zolder naar zich toe te trekken. De Belg van Jumbo-Visma week geen moment van de zijde van zijn rivaal Mathieu van der Poel en kon het in de laatste rechte lijn afronden.

'Het was zenuwslopend', waren Van Aerts eerste woorden na afloop. 'Mathieu trok de koers gelijk al in de eerste ronde open. Vervolgens reden we de gehele koers samen voorop, maar we voelden dat we elkaar niet zouden lossen. Ik had het plan er een lange sprint van te maken', vertelde Van Aert, die rustig over de meet kon rijden nadat Van der Poel uit zijn klikpedaal schoot.

'Mathieu zette mij een aantal keren onder druk, maar gelukkig wist ik het hoofd vandaag koel te houden en maakte ik geen fouten. We koersen al ons hele leven op deze manier tegen elkaar. Het zijn altijd mooie duels op het scherpst van de snede', aldus de sympathieke renner van Jumbo-Visma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws