Van der Haar glundert: 'Maar ik moest zo lang sprinten dat de verzuring uit mijn oren klapte' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar glundert: 'Maar ik moest zo lang sprinten dat de verzuring uit mijn oren klapte'

Van der Haar glundert: 'Maar ik moest zo lang sprinten dat de verzuring uit mijn oren klapte'

In de schaduw van Mathieu van der Poel en Wout van Aert crosste Lars van der Haar naar een keurige derde plaats in de Superprestigewedstrijd van Heusden-Zolder. De Nederlander nam als gevolg van deze prestatie de leiding in het Superprestigeklassement over van Laurens Sweeck.

Het was niet voor het eerst dat de Nederlander van Baloise Trek Lions een sterke finale afwerkte. Een vierde stek leek in eerste instantie het hoogst haalbare, maar Van der Haar vocht in Heusden-Zolder uiteindelijk een duel uit met Tom Pidcock om de derde plaats. Hij wist de Brit van INEOS Grenadiers achter zich te houden, zij het met hangen en wurgen. 'Ik moest zo lang sprinten dat de verzuring uit mijn oren klapte', kenschetst Van der Haar de slotfase van zijn wedstrijd in het flashinterview.

Ondanks dat hij tevreden is met het eindresultaat, heeft Van der Haar naar eigen zeggen zelfs nog wat pech gekend. 'Net toen ik mezelf naar voren wilde rijden, klapte mijn stuur naar beneden. Dat gebeurde op de laatste afdaling richting de finish. Het zorgde ervoor dat ik continu op kop moest gaan rijden, zodat ik in ieder geval als eerste de post in kon rijden en als laatste weer kon aansluiten. Maar daarna valt dus heel die groep uit elkaar en moet ik alles weer terug gaan rijden.'

Van der Haar gaat in Diegem van start als leider in het Superprestigeklassement

Zijn derde plaats resulteert in het gegeven dat hij aan kop gaat in het Superprestigeklassement. 'Op een gegeven moment was ik alleen nog maar met Pidcock weg. Die anderen had ik er al af gereden. Ik besloot om dan maar gewoon te blijven rijden en te zien wat het op de streep zou geven', stelt Van der Haar daaromtrent.

Daags na de wedstrijd in Heusden-Zolder staat er wederom een manche in de Superprestige op het menu. In Diegem zal Van der Haar trachten zijn leiderstrui te behouden. 'Morgen gaat het weer pittig zijn. Ik ga gewoon weer voor een goede uitslag en dan zien we aan het einde wel weer wie dat er voor of achter me zit', sluit een glunderende Van der Haar af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws