Voorbeschouwing Scheldeprijs | Sprinters of gaan wind en kou de race beïnvloeden? Voorbeschouwingen
Voorbeschouwingen

Voorbeschouwing Scheldeprijs | Sprinters of gaan wind en kou de race beïnvloeden?

Voorbeschouwing Scheldeprijs | Sprinters of gaan wind en kou de race beïnvloeden?

Met de afgelasting van Parijs-Roubaix van zondag vormt de Scheldeprijs dit jaar niet alleen het decor van het WK voor sprinters, maar ook als sluitstuk van het Vlaamse voorjaar. Wie schiet er raak in de wedstrijd tussen het Nederlandse Terneuzen en het Belgische Schoten? In de Leiderstrui doet een vooruitblik.

De erelijst van de Scheldeprijs staat vol met louter topspurters. Marcel Kittel en Mark Cavendish kwamen hier geregeld voor de zege, terwijl de afgelopen jaren Caleb Ewan (2020) en Fabio Jakobsen (2019 en 2018) er met de zege vandoor gingen. Wie schaart zich in dit rijtje, of worden we verrast door de zware omstandigheden die de renners te wachten staan?

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst.

Laatste winnaars Scheldeprijs

2020 Caleb Ewan
2019 Fabio Jakobsen
2018 Fabio Jakobsen
2017 Marcel Kittel
2016 Marcel Kittel
2015 Alexander Kristoff
2014 Marcel Kittel
2013 Marcel Kittel
2012 Marcel Kittel
2011 Mark Cavendish

Parcours en tijden Scheldeprijs 2021

Plat als een pannenkoek. Zo kun je de Scheldeprijs het best omschrijven. De wedstrijd begint precies op zeeniveau in Terneuzen, terwijl het hoogste punt dat bereikt wordt maar liefst 22 meter boven zeeniveau is. De Broekstraat kan nog voor enige reuring zorgen, een klinkerstrook die viermaal bedwongen moet worden in de plaatselijke ronde.

Wel kan de wind nog een spelbreker zijn in deze koers. Deze blaast namelijk met een kracht van 4 Beaufort uit het noordwesten, wat betekent dat deze het grootste gedeelte van de koers vol in de rug staat. In de plaatselijke ronde zijn er echter nog wel enkele stukken waarbij deze in de zij plaatst, dus de sprintersploegen dienen daar bij de zaak te zijn.

Voorbeschouwing Scheldeprijs | Sprinters of gaan wind en kou de race beïnvloeden?

Beklimmingen
Geen

Tijden
Start: 12.45 uur
Finish: 17.00 uur

Favorieten Scheldeprijs 2021

De sleutel voor deze wedstrijd lijkt in handen van Deceuninck-Quick-Step te liggen. De Belgische formatie kan rekenen op de beste sprinter van dit startveld in de persoon van Sam Bennett, maar een hardrijder als Florian Sénéchal kan ook het mooie weer maken in deze kou.

Alpecin-Fenix komt ook met een gevaarlijke man. Tim Merlier won al driemaal dit jaar en lijkt de aangewezen persoon om het Bennett en co moeilijk te maken. Ook Sacha Modolo draaft weer op bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft, voor de rappe Italiaan is het echter pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Giacomo Nizzolo is ook een gevaarlijke man, zo toonde de Italiaan al in Gent-Wevelgem. Daar eindigde het speerpunt van Qhubeka ASSOS als tweede achter Wout van Aert. Dat geldt ook voor Cees Bol, ritwinnaar in Parijs-Nice en kopman van Team DSM.

Tot slot benoemen we nog enkele namen die in een zware wedstrijd goed uit de verf komen. John Degenkolb van Lotto Soudal, Pascal Ackermann van BORA-hansgrohe, Timothy Dupont van Bingoal-WB en Bryan Coquard van B&B Hotels: ze zijn geen absolute topfavoriet, maar mogen wel op een vermelding rekenen.

TV Scheldeprijs 2021

De Scheldeprijs is woensdag 7 april live te aanschouwen bij Sporza, en wel vanaf 15.00 uur. Dit is gelijk ook de enige optie om op TV te kijken, daar Eurosport op haar hoofdkanaal de voorkeur geeft aan de Ronde van het Baskenland.

Online kun je wel terecht bij de sportzender. De Eurosport Player is vanaf 15.30 uur live met een uitzending van de Scheldeprijs. Vanuit België is ook de Sporza livestream op sporza.be een welkome optie, terwijl je ook nog altijd terechtkunt bij de mobiele app van je TV-aanbieder.

Weer Scheldeprijs 2021

Door: Tom van der Salm - t.vandersalm@indeleiderstrui.nl


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws