Jumbo-Visma denkt aan vrouwenploeg en hint naar Van der Breggen Vrouwenwielrennen

Jumbo-Visma denkt aan vrouwenploeg en hint naar Van der Breggen

Door Bram van der Ploeg 29 januari 2020 | 11:19


Team Jumbo-Visma wil zijn stempel op termijn ook gaan drukken in het vrouwenwielrennen. Ploegbaas Richard Plugge vertelt aan Bicycling dat hij met interesse kijkt naar de toekomst van Boels-Dolmans.

De ploeg van onder meer Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Amy Pieters is na 2020 zonder sponsor en Plugge maakt er geen geheim van dat hij daar een kans ziet. 'Wellicht verdwijnt de ploeg, misschien komt er een doorstart, maar waarschijnlijk komen er rensters vrij. Hoe dan ook hebben wij de indruk dat voor ons de ruimte ontstaat om een eigen vrouwenteam van onderaf op te gaan bouwen.'

Jumbo-Visma zou er het plaatje mee compleet maken, nadat de ploeg naast de WorldTour-ploeg ook al een opleidingsteam in het leven riep. Nu het budget groter wordt en de ambities ver rijken, zou een vrouwenploeg geen gek idee zijn. 'Onderliggend idee is dat we onze liefde en passie voor de wielersport met meer mensen in Nederland willen delen. Dat kan via de Academy, maar op termijn ook met een eigen vrouwenploeg.' (foto: Proshots)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Jeroen
29 Jan 2020 om 12:50

Ouwe foto. Annemiek van Vleuten is wereldkampioen.

Reageer


Meer nieuws