Van Vleuten wint de tweede editie van de Clasica Femenina Navarra in Spanje Vrouwenwielrennen

Van Vleuten wint de tweede editie van de Clasica Femenina Navarra in Spanje

Door Gerrit van Loon 24 juli 2020 | 19:27


Annemiek van Vleuten is de winnaar van de Clasica Femenina Navarra 2020 geworden. In de eendaagse wielerwedstrijd voor vrouwen in Spanje bleef onze landgenoot de Italiaanse Elisa Longo Borghini voor. Halverwege, op 66 kilometer, ontsnapten deze twee rensters samen. Van Vleuten ging met nog 25 kilometer te gaan solo op weg naar de finish.

De Clasica Femenina Navarra bestaat sinds vorig jaar en wordt verreden rond Pamplona in de Spaanse regio Navarra. Na vijfenveertig kilometer ontstond de eerste kopgroep in de koers die 122,9 kilometer telde. Een ontsnapping die werd verzorgd door de Nederlandse Minke Bakker. De Haagse renster van Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus ging er samen met de Franse Clara Copponi (FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) vandoor. Ze pakten een voorsprong van een halve minuut op het rustig peddelende peloton.

Na een kleine zestig kilometer kreeg de groep de Biurrun Wall voor de kiezen met stijgingspercentages tussen de 10% en 21,3%. Lekker klimmen op steile Spaanse bergpassen. Vijf kilometer later doemde alweer de tweede beklimming op, de Tirapu. Tussen die twee pukkels ontsnapte de Italiaanse Elisa Longo Borghini in haar eentje. Ane Santesteban probeerde nog achter haar aan te glippen. Dat mislukte. Longo Borghini kreeg op 66 kilometer wel wereldkampioene Annemiek van Vleuten met zich mee. Een beter gezelschap in een vlucht, zo halverwege de koers, kun je je toch niet wensen. Deze twee rensters reden kilometers samen. Bergop- en af en in elkaars wiel.

Op bijna honderd kilometer probeerde Longo Borghini weg te rijden bij Van Vleuten. De twee hadden op dat moment een gat van 1.40 minuten op het peloton. Maar het was uiteindelijk onze landgenoot zelf die solo wegreed naar de meet. Al kwam de Italiaanse nog akelig dichtbij in de laatste kilometers.

Dit jaar is Van Vleuten nog ongeslagen

Voor de renster van Mitchelton-Scott was dit haar tweede overwinning in twee dagen. Donderdag won Van Vleuten ook al de Emakumeen Nafarroako Klasikoa. Eveneens met een solo. Dit jaar is de wereldkampioene dus nog ongeslagen. Christine Majerus van Boels-Dolmans Cycling Team werd vijfde. Ellen van Dijk was de tweede Nederlandse renster die over de finish kwam. Op plek 14 in het peloton op 2.06 minuten. (foto: Sirotti).

Uitslag Clasica Femenina Navarra

1. Annemiek van Vleuten
2. Elisa Longo Borghini +1.14
3. Maria Giulia Confalonieri +2.06
4. Elisa Balsamo "
5. Christine Majerus
6. Sheyla Gutierrez 
7. Marta Bastianelli 
8. Elena Cecchini 
9. Ane Santesteban 
10. Eugénie Duval 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws