Van der Breggen verlengt droomseizoen met zesde (!) zege op rij in Waalse Pijl Vrouwenwielrennen

Van der Breggen verlengt droomseizoen met zesde (!) zege op rij in Waalse Pijl

Door Bram van der Ploeg 30 september 2020 | 15:00


Anna van der Breggen heeft voor de zesde keer op rij de Waalse Pijl voor vrouwen gewonnen. De Nederlands-, Europees- én wereldkampioene was op 'haar' Muur van Hoei andermaal overslaanbaar.

Kirstie van Haaften, Marieke van Witzenburg-De Groot en de Spaanse Mireia Benito waren de drie dappere vluchters van de dag. De drie kregen een maximale voorsprong van dik twee minuten, wat al blijk gaf van de ambities van het peloton. Daar controleerde Boels-Dolmans de boel voor Van der Breggen en met nog meer dan vijftig kilometer te gaan, was de kopgroep er al aan voor de moeite.

Blaak en Pieters vallen aan, Trek voor Longo Borghini

Richting de voet van de eerste keer Muur van Hoei reden zeven vrouwen weg. Amy Pieters, Chantal Blaak, Anouska Koster, Audrey Cordon-Ragot, Floortje Mackaij, Elise Chabbey en Hannah Barnes kregen wel wat ruimte, maar toen we eenmaal aan de steile muur begonnen waren, gingen de favorieten in het peloton al aan. Ashleigh Moolman ging als eerste en kreeg Elisa Longo Borghini mee. Ze sloten in no-time aan bij de koplopers.

De aanvalslust op de eerste keer Muur van Hoei zorgde voor een flink uitgedund peloton, dat na de top bij elkaar kwam. Alle topfavorietes waren bij de pinken en Longo Borghini zette haar ploeg meteen op kop om het tempo hoog te houden. Op de Cote d'Ereffe en de Côte du chemin des Gueuses reden Cordon-Ragot en Ruth Winder zich het snot voor de ogen, maar richting de voet van de slotmuur nam Boels-Dolmans het gewoon weer over.

Muur van Hoei zorgt voor beslissing

Het kwam net als andere jaren aan op de Muur van Hoei. Blaak deed het voorwerk en Pieters hield het tempo na haar hoog. Van der Breggen kon zo vooraan opdraaien, met nog slechts zo'n vijftien vrouwen in haar wiel. Van der Breggen besloot vanaf de voet het tempo hoog te houden, waardoor er steeds meer vrouwen moesten passen. Demi Vollering en Cecilie Uttrup Ludwig waren de laatste twee die konden aanhaken, maar Van der Breggen versnelde op de laatste rechte strook en reed iedereen uit het wiel. (foto: Sirotti)

Uitslag Waalse Pijl 2020 vrouwen

1. Anna van der Breggen
2. Cecilie Uttrup-Ludwig +0.02
3. Demi Vollering +0.06
4. Elizabeth Deignan +0.11
5. Elisa Longo Borghini ''
6. Ashleigh Moolman ''
7. Mikayla Harvey ''
8. Liane Lippert +0.18
9. Marianne Vos +0.22
10. Katarzyna Niewiadoma +0.25

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws