Hirschi slaat ook toe op Muur van Hoei en wint zijn eerste Waalse Pijl De Klassiekers
De Klassiekers

Hirschi slaat ook toe op Muur van Hoei en wint zijn eerste Waalse Pijl

Hirschi slaat ook toe op Muur van Hoei en wint zijn eerste Waalse Pijl

Marc Hirschi heeft de Waalse Pijl gewonnen. De jonge Zwitser was op de Muur van Hoei de sterkste van een groep favorieten, in zijn eerste deelname. Benoît Cosnefroy klauterde naar plek twee.

Net als andere jaren waren de eerste paar uur van de koers het kijken amper waard. Mauri Vansevenant, Aaron Van Poucke, Mathijs Paasschens en Marlon Gaillard gingen er al vroeg vandoor en kregen maximaal tien minuten cadeau. In het peloton was er lang geen stress en uiteindelijk waren het de ploegen van de favorieten die een mannetje op kop zetten. UAE Team Emirates (Pogacar), Team Sunweb (Hirschi) en INEOS Grenadiers (Kwiatkowski) namen hun verantwoordelijkheid.

Schelling in de chasse patate, peloton controleert

De voorsprong liep zoals verwacht langzaam terug, alvorens op 76 kilometer van de finish twee renners in de achtervolging gingen. Ide Schelling en Alessandro de Marchi besloten er samen voor te gaan, maar de kopgroep zouden ze nooit bereiken. Toen de finale op veertig kilometer van het einde begon, zaten de twee achtervolgers nog steeds op dik twee minuten van de kop. Tom Dumoulin hield het daar overigens ook voor gezien.

LEES OOK: IDL Neo | Vansevenant meesterknecht Evenepoel?: 'Kan ik me wel in vinden'

Bij de tweede beklimming van de Muur van Hoei sloeg alles zoals verwacht wat uit elkaar. Vooraan bleven Vansevenant en Paasschens over, bij de achtervolgers bleek De Marchi het sterkst. In het peloton ging het tempo steeds verder omhoog, en meldden ook Mitchelton-Scott en EF Pro Cycling zich aan het front. Iedereen had plannen, maar het was zoals ieder jaar wachten tot de slotklim.

Vansevenant blijft over, maar Hirschi slaat toe

Om die reden bleef Vansevenant als laatste vluchter over op kop. De 21-jarige Belg van Deceuninck-Quick-Step maakte zijn debuut in een klassieker en deed dat in stijl. In de laatste tien kilometer ging hij in een bocht onderuit en kreeg hij nog kort gezelschap van de weggesprongen Rigoberto Urán, maar het was andermaal voor de bühne. De Muur van Hoei moest opnieuw de beslissing brengen.

Alle ploegen hadden hun werk gedaan en dus was het aan de kopmannen in de laatste 500 meter van de loeisteile klim. Richie Porte was de eerste die aanging en hij werd ogenschijnlijk makkelijk gecounterd door Marc Hirschi en Tadej Pogacar. Michael Woods gaf er in de laatste honderden meters een klap op, maar hij werd op waarde geklopt door Hirschi.

Uitslag Waalse Pijl mannen 2020

1. Marc Hirschi
2. Benoît Cosnefroy ''
3. Michael Woods ''
4. Warren Barguil ''
5. Dan Martin ''
6. Michal Kwiatkowski ''
7. Patrick Konrad +0.05
8. Richie Porte ''
9. Tadej Pogacar ''
10. Simon Geschke +0.10

Lees de Waalse Pijl 2020 terug in onze liveblog

Let op: laadt de liveblog niet? Druk op F5 of refresh je mobiele pagina.

(foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws