Balende Van Vleuten zat al heel snel geïsoleerd in Vuelta: 'Het team had een off-day' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Balende Van Vleuten zat al heel snel geïsoleerd in Vuelta: 'Het team had een off-day'

Balende Van Vleuten zat al heel snel geïsoleerd in Vuelta: 'Het team had een off-day'

Na een tegenvallend voorjaar toont Annemiek van Vleuten in La Vuelta Femenina dat ze ook in haar laatste jaar nog meedoet om te winnen. In de vijfde etappe van de Spaanse grote ronde moest ze zich pas in de slotmeters gewonnen geven tegen Demi Vollering. Op haar website komt de Nederlandse met een reactie.

De wedstrijd evolueerde niet gunstig voor Movistar toen FDJ-Suez op de Puerto de Navafria het peloton uitdunde. 'Mijn ploeg kwam in de problemen, waardoor ik alleen kwam te zitten in een groep van 25 rensters. Dat was onverwacht na de afgelopen week waarin we sterk reden. Ik denk dat het team een off-day had. Toch was het ook niet zo’n probleem. Ik zat weliswaar geïsoleerd, maar ik kwam niet echt in moeilijkheden. Het ging wel hard, maar ik kon het tempo goed volgen', zo geeft de wereldkampioene aan.

Haar ploeggenotes geraakten niet meer vooraan in koers en dat veranderde wel wat aan de tactiek van Van Vleuten. 'We hadden als plan om op de slotklim een straf tempo te rijden tot het steil werd. Omdat ik nu alleen zat koos ik er echter voor om af te wachten wat er zou gebeuren. Gaia Realini reed een straf tempo en dat nam Vollering over. Ze reed flink door, maar niet helemaal op de limiet en ik ook niet. Zo hielden we nog wat over voor het laatste deel.'

Van Vleuten: 'Ik heb het idee dat mijn vorm beter aan het worden is'

'In de slotkilometer ging het eerst driehonderd meter naar beneden en daarna nog zevenhonderd meter omhoog. Daar wilde ik het proberen', zo gaat Van Vleuten verder. 'Met nog driehonderd meter te gaan werd het net nog weer wat steiler. Ik dacht dat Demi misschien ook op de limiet zat en wilde het proberen, al kon ik niet veel sneller. Ze kon mijn aanval beantwoorden en reed de laatste honderd meter bij me weg. Ik ben alles blijven geven. Helaas heb ik niet kunnen winnen, maar ik heb wel het idee dat mijn vorm beter aan het worden is en ik ben blij dat ik weer mee kan strijden', aldus Van Vleuten, die met nog twee etappes te gaan in het algemeen klassement op vijf seconden van Vollering volgt.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news