SD Worx hinkt op twee gedachten na zege Vollering en valpartij Fisher-Black: 'Ze verliest hierdoor klassement' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx hinkt op twee gedachten na zege Vollering en valpartij Fisher-Black: 'Ze verliest hierdoor klassement'

SD Worx hinkt op twee gedachten na zege Vollering en valpartij Fisher-Black: 'Ze verliest hierdoor klassement'

Gemengde gevoelens bij SD Worx na de vijfde rit van La Vuelta Femenina. Demi Vollering pakte dan wel de zege en de leidersplaats in het algemeen klassement, de valpartij van Niamh Fisher-Black was een domper op de feestvreugde. Dat vertelt ploegleider Anna van der Breggen op de officiële kanalen van de organisatie.

'We zijn blij en teleurgesteld tegelijk. Natuurlijk zijn we erg blij omdat Demi de etappe heeft gewonnen en de nieuwe klassementsleider is, en ook Marlen (Reusser, red.) was goed. Maar we zijn niet blij met de valpartij van Niamh (Fisher-Black, red.). Ze verliest door die valpartij waarschijnlijk het algemeen klassement', aldus Van der Breggen over de 22-jarige Nieuw-Zeelandse.

Op de Puerto de Navafria zag het er allemaal nog veelbelovend uit voor SD-Worx, aangezien ze de schifting overleefde die FDJ-Suez doorvoerde met hun hoge tempo. 'We hadden niet verwacht dat er op de Navafria al zo'n selectie doorgevoerd zou worden, maar voor ons was de situatie goed want onze drie kopvrouwen zaten nog in de eerste groep', zo doelt Van der Breggen op Vollering, Fisher-Black en Reusser. 'Maar toen werd Niamh door die valpartij bergop teruggeslagen tot de tweede groep.'

Van der Breggen: 'We hebben aantal jongeren die veel kunnen leren van deze verantwoordelijkheid'

Fisher-Black zou niet meer vooraan terugkeren en eindigde op anderhalve minuut van haar ploeggenote Vollering. Door die overwinning grijpt de Nederlandse, die in het voorjaar al de ene na de andere overwinning pakte, de leiding in het algemeen klassement. Daardoor zal SD Worx vanaf zaterdag de wedstrijd moeten controleren. 'Het is altijd moeilijk om de leiderstrui te verdedigen, maar we hebben een aantal ervaren renners om de taak aan te pakken en een aantal jongeren die veel kunnen leren van deze verantwoordelijkheid. Ik denk dat het team hier behoorlijk aan gewend is', zo maakt Van der Breggen zich sterk voor het slotweekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws