Valverde denkt aan gravelloopbaan en gaat bemiddelaarsrol tussen staf en renners vervullen bij Movistar Wielrennen
Wielrennen

Valverde denkt aan gravelloopbaan en gaat bemiddelaarsrol tussen staf en renners vervullen bij Movistar

Valverde denkt aan gravelloopbaan en gaat bemiddelaarsrol tussen staf en renners vervullen bij Movistar

Alejandro Valverde mag dan net zijn lange wielerloopbaan beëindigd hebben, stilzitten doet de man uit Murcia allerminst. De Spaanse veelvraat zit vol met plannen en ideeën voor na zijn carrière en reist momenteel de wereld rond voor enkele fietstochten.

De afgelopen twee weekenden bracht El Imbatido door in Singapore en Japan voor de ASO-criteriums aldaar, terwijl hij binnenkort ook op Costa Rica te zien zal zijn voor een evenement. Drukke tijden dus, maar dat deert Valverde niet. 'Ik zal verbonden blijven met de fietswereld', vertelde hij aan AS.

Zo krijgt Valverde een soort rol van bemiddelaar tussen staf en renners bij Movistar, geeft hij te kennen. 'Mijn belangrijkste zaak zal zijn dat er meer communicatie is tussen de bestuurders, ploegleiders en renners van Movistar. Bij sommige races zal ik ook in de auto zitten, zoals in de Giro, Tour of Vuelta. Niet de volledige wedstrijd, maar pakweg vijf of zes dagen.' Een echte ploegleidersrol is het dus niet.

Valverde denkt aan gravelwedstrijden

Fietsen zal Valverde ook blijven doen. 'Tochten van tien dagen lijken me wel wat en ik zou ook graag gravelwedstrijden gaan doen, maar ik heb het nog niet goed bekeken. Een sportief doel hebben en tegelijkertijd plezier maken, dat is voor mij belangrijk. Ik zal blijven trainen, maar niet zoveel als dat ik als fulltime prof deed.'

Valverde zou niet de eerste renner zijn die namens Movistar een rol gaat vertolken in gravelwedstrijden. Zo was Carlos Verona namens de ploeg actief op het meest recente WK gravel en is de discipline voor fietssponsor Canyon - dat ook het Alpecin-Deceuninck van Mathieu van der Poel en Gianni Vermeersch ondersteund - een belangrijke. Dat Valverde op gravel overweg kan, staat niet ter discussie. Hij eindigde meermaals bij de beste renners in Strade Bianche en werd dit jaar nog tweede in die koers, achter Tadej Pogacar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws