Chiara Consonni wint Dwars door de Westhoek, jong talent Van Rooijen tweede Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Chiara Consonni wint Dwars door de Westhoek, jong talent Van Rooijen tweede

Chiara Consonni wint Dwars door de Westhoek, jong talent Van Rooijen tweede

Chiara Consonni heeft Dwars door de Westhoek gewonnen. De jonge Italiaanse sprintster van Valcar - Travel & Service was de snelste in de eindsprint. Op het podium werd zij geflankeerd door Sofie van Rooijen en Gaia Masetti, waardoor het hele podium bestond uit dames van 22 jaren oud en jonger.

Voor het vrouwenpeloton stond op zondag 5 juni de Dwars door de Westhoek op het programma, een sprinterskoers die vorig jaar gewonnen werd door Lorena Wiebes. Zij verdedigde haar zege niet, aangezien ze op maandag zal starten in de Women's Tour, in Groot-Brittannië. De grote namen ontbraken sowieso in deze uitgave van de wedstrijd.

Dit zorgde ervoor dat er jonge talenten hun neus aan het venster konden steken, zoals de Nederlandse Sofie van Rooijen. De pas negentienjarige renster sprintte naar een knappe tweede plek achter de eveneens jonge Italiaanse Consonni, die dit jaar al Dwars door Vlaanderen wist te winnen. Voor Van Rooijen was dit haar derde tweede plek van het seizoen. Eerder werd ze al tweede in de Omloop van Borsele en de Omloop der Kempen.

Uitslag Dwars door de Westhoek 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws