Visma | Lease a Bike zet dan toch een streep door Laporte: 'Hij is nooit echt hersteld van zijn crash' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike zet dan toch een streep door Laporte: 'Hij is nooit echt hersteld van zijn crash'

Visma | Lease a Bike zet dan toch een streep door Laporte: 'Hij is nooit echt hersteld van zijn crash'

Christophe Laporte heeft opgegeven in de Giro d'Italia. De Fransman van Visma | Lease a Bike ging op dag vijf keihard onderuit en stoeide in de twee dagen erna met de gevolgen. In een kort statement laat zijn ploeg weten dat het geen zin meer had om verder te gaan.

Laporte reed een sterke eerste week, totdat hij op dag vijf een put over het hoofd zag en keihard onderuit ging. De Europees kampioen had volgens z'n ploeg last van zijn borst, waarmee hij hard op zijn stuur was geknald. Een dag later volgde een hoopgevende update, tegenover In de Leiderstrui. 'Wat betreft Christophe was het verbazingwekkend wat hij liet zien vandaag (etappe 6 op donderdag, red.). Op momenten dat het echt lastig was, zat hij er nog steeds bij.'

'Dat laat een lichte verbetering zien, al moeten we kijken of dat door blijft zetten', zei ploegleider Marc Reef al. En het verbeterde niet. Laporte wilde vrijdag na de tijdrit geen vragen beantwoorden en was volledig ingepakt. 'Vaak is een tweede dag pijnlijker, dus we moeten zien hoe hij blijft herstellen in de tijdrit vrijdag. Want toen hij vandaag werd gelost, begon hij alles natuurlijk wel te voelen. Hopelijk kan hij zijn Giro voort blijven zetten.'

Visma | Lease a Bike verloor eerder al Robert Gesink

Nee dus. Daarmee verliest Visma | Lease a Bike de tweede coureur in deze Giro d'Italia, nadat Robert Gesink op dag één de koers al moest verlaten. Ook Olav Kooij, Tim van Dijke en Attila Valter kwamen al ten val, maar zij stappen deze zaterdag wel weer op hun tweewieler voor de zware etappe naar de top van de Prati di Tivo. Kooij verliest met Laporte wel en belangrijke pion in zijn lead-out: de Europees kampioen nam de rol van sprintaantrekker op zich in deze Ronde van Italië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws