Demi Vollering was ongenaakbaar in Zwitserland, maar ook bij Visma | Lease a Bike is men tevreden Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Demi Vollering was ongenaakbaar in Zwitserland, maar ook bij Visma | Lease a Bike is men tevreden

Demi Vollering was ongenaakbaar in Zwitserland, maar ook bij Visma | Lease a Bike is men tevreden

De Ronde van Zwitserland werd gekenschetst door een ultrasterke Demi Vollering, die drie van de vier etappes én het eindklassement won. Er stond dus simpelweg geen maat op de renster van SD Worx-Protime, al was men bij een aantal andere ploegen ook dik tevreden. Een van die formaties was Visma | Lease a Bike, waar meerdere rensters zich vaak van voren toonden.

Op dag drie was het revelatie en kersverse aanwinst Femke de Vries die vanuit de kopgroep serieus meedeed, in de epiloog was het dan weer Rosita Reijnhout die namens de killer bees het offensief koos. De 20-jarige renster sprong op een slim moment weg uit het peloton en sloot met zeven rensters aan bij twee koplopers. Op de tweede en laatste beklimming moest Reijnhout haar medevluchters echter laten gaan, waarna ze vlak voor de top werd ingerekend door de groep met favorieten. In de sprint om de ritzege werd ze alsnog knap negende, wat blijk geeft van haar kracht.

Strijdend ten onder gegaan met aanwinst c.q. revelatie De Vries en talent Reijnhout

'Ik ben hier zeker tevreden mee. Het was de hele dag koersen en ik heb geprobeerd om overal op te reageren. Dat het uiteindelijk geloond heeft met een negende plek, is heel mooi', reageerde de jonge Nederlandse in een bericht op de ploegsite. 'We begonnen na negen kilometer met een klim en op de top waren we nog met 25 rensters over. Ik voelde me goed en probeerde steeds mee te springen met de rensters die aanvielen. Uiteindelijk reed ik met een groepje weg en kwamen we in de kopgroep terecht. Op de tweede klim merkte ik dat ik best kapot was, maar gelukkig kon ik even later aansluiten bij een achtervolgende groep met onder meer Vollering.'

'Het werd een gevecht tussen de voorste twee groepen en toen het gat dicht werd gereden, zat ik ineens in de finale van een WorldTour-wedstrijd. Op het laatst probeerde ik nog te sprinten, maar omdat ik de hele dag veel had gedaan, had ik weinig meer over. Desalniettemin vond ik het enorm leuk om zo’n rit als vandaag te rijden. Ik heb m’n best gedaan en veel geleerd', concludeerde de uit Wolphaartsdijk afkomstige dame.

Ook ploegleider Jan Boven zag dat zijn rensters zich regelmatig voorin toonden. 'Na de zware eerste dag vind ik dat we ons goed hebben weten te herpakken. Met Femke en Rosita hebben we twee dagen meegedaan om de dagzege en zijn we strijdend ten onder gegaan. Een toptiennotering in het eindklassement was voor Femke de kers op de taart geweest (ze werd uiteindelijk dertiende, red.) maar ze heeft alles gegeven. Al met al hebben we als team knap gekoerst en gedaan wat we moesten doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws