7 van de 11 Nederlanders, Van Aert met 3 knechten en rentree Laporte: Visma | LaB naar de nationale kampioenschappen Wielrennen
Wielrennen

7 van de 11 Nederlanders, Van Aert met 3 knechten en rentree Laporte: Visma | LaB naar de nationale kampioenschappen

7 van de 11 Nederlanders, Van Aert met 3 knechten en rentree Laporte: Visma | LaB naar de nationale kampioenschappen

Visma | Lease a Bike heeft de selecties voor de nationale kampioenschappen van deze week openbaar gemaakt. De Nederlandse formatie heeft zeven deelnemers aan het NK op de weg in eigen land, terwijl Wout van Aert met drie mannen aan zijn zijde zal starten op het BK.

Olav Kooij is op papier de grootste naam bij de selectie van de mannen voor het NK. De gebroeders Mick en Tim van Dijke zullen hem ondersteunen in Arnhem, evenals Bart Lemmen, Loe van Belle, Koen Bouwman en Milan Vader. Lemmen en Mick van Dijke rijden ook de tijdrit, terwijl Tim daar dinsdag voor af moest zeggen: hij kampt nog met de gevolgen van een val in de ZLM Tour. Wilco Kelderman en Robert Gesink rijden het NK niet, net als de geblesseerde Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle.

In België gaat Van Aert na de hoogtestage in Tignes voor de titel. Visma | Lease a Bike ziet het BK als 'goede graadmeter' voor de kopman, die ondersteund zal worden door Tiesj Benoot, Julien Vermote en Tosh Van der Sande. Cian Uijtdebroeks doet niet mee, nadat hij in de Ronde van Zwitserland voelde dat het vet wel een beetje van de soep was.

Christophe Laporte maakt op het Frans kampioenschap zijn rentree na zijn valpartij in de Giro d'Italia, terwijl ook Edoardo Affini (Italië), Attila Valter (Hongarije) en Ben Tulett (Groot-Brittannië) zullen participeren in de strijd om de nationale titel. Jonas Vingegaard rijdt het Deens kampioenschap - zoals verwacht - niet.

Selecties Visma | Lease a Bike nationale kampioenschappen 2024

Nederland
Olav Kooij
Mick van Dijke (ook tijdrit)
Tim van Dijke
Bart Lemmen (ook tijdrit)
Loe van Belle
Koen Bouwman
Milan Vader

België
Wout van Aert
Tosh Van der Sande
Julien Vermote
Tiesj Benoot

Frankrijk
Christophe Laporte

Italië
Edoardo Affini (ook tijdrit)

Hongarije
Attila Valter (ook tijdrit)

Groot-Brittannië
Ben Tulett

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws