Eén-twee-drietje voor DSM na waaierspektakel in Dwars door de Westhoek; Georgi wint Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Eén-twee-drietje voor DSM na waaierspektakel in Dwars door de Westhoek; Georgi wint

Eén-twee-drietje voor DSM na waaierspektakel in Dwars door de Westhoek; Georgi wint

Team DSM domineerde zondag de Vlaamse eendagskoers Dwars door de Westhoek. In de finale van de koers - die al vroeg ontplofte door de harde wind - maakten drie rensters van DSM er een ploegentijdrit van. Pfeiffer Georgi won, voor Lea Curinier en Charlotte Kool.

Dwars door de Westhoek werd verreden in en rondom het Vlaamse Boezinge. De koers bestond uit twaalf rondes van zo’n 10,5 kilometer. Het plaatselijk rondje was vrijwel vlak, waardoor de sprintsters hun kansen roken. Chiara Consonni wachtte een zware opgave om haar titel te verdedigen. Zo stond Kool aan het vertrek. De Nederlandse heeft zich dit seizoen ontpopt tot één van de topsprintsters en demonstreerde recent haar topvorm met de eindzege in de RideLondon Classique.

Wind breekt koers vroeg open

Het parcours kende dan geen heuvels, maar er stond wel een harde wind, die in de open stukken voor slachtoffers zorgde. De strijd werd namelijk al vroeg geopend, waardoor het peloton in de eerste rondes al in meerdere stukken scheurde. Het eerste peloton – waar DSM en Jayco-AlUla controleerden – liepen snel uit naar een voorsprong van anderhalve minuut op groep twee.

Kool was comfortabel mee vooraan, maar in plaats van te wachten op de sprint, had ze wel zin in een zware koers. Samen met haar ploeggenotes Léa Curinier en Pfeiffer Georgi forceerde ze een gat op de rest van de eerste groep. De voorsprong liep op van tien naar twintig seconden, naar vervolgens dertig seconden.

Een groep van acht rensters hield dat verschil even op een halve minuut, maar brak uiteindelijk op vijftien kilometer van de finish. Toen was het verschil opgelopen naar meer dan een minuut. Er was geen kruid opgewassen tegen de volledig op stoom geraakte ploegentijdrit van DSM. Het was alleen nog afwachten wie na afloop op het hoogste schavot mocht staan. Die eer ging naar Georgi. Curinier en Kool maakten het podium compleet.

Uitslag Dwars door de Westhoek 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws