Trentin legt het af tegen Laporte: 'Stannard was een perfecte lead-out voor mij, maar nog meer voor Christophe' Wielrennen
Wielrennen

Trentin legt het af tegen Laporte: 'Stannard was een perfecte lead-out voor mij, maar nog meer voor Christophe'

Trentin legt het af tegen Laporte: 'Stannard was een perfecte lead-out voor mij, maar nog meer voor Christophe'

Matteo Trentin moet nog even wachten op zijn eerste overwinning van het seizoen. De snelle Italiaan zag zich na een zware openingsrit van het Critérium du Dauphiné geklopt door Christophe Laporte van Jumbo-Visma.

'Het was een superzware dag, zeker met een renner zoals hij weet je dat het heel moeilijk wordt om hem terug te pakken', is Trentin in gesprek met Cycling Pro Net lovend over de prestatie van Rune Herregodts, die net naast de zege greep. 'Hij is heel goed en finishte zelfs nog als derde', blijft Trentin nog even in zijn bewondering hangen.

'Ik deed zelf een goede sprint, maar Christophe was gewoonweg beter', analyseert Trentin zijn nederlaag kort maar krachtig. 'De aanloop naar de sprint was heel chaotisch. Vrijwel niemand had meer een lead-out', vervolgt de ervaren renner. 'Wij (UAE Team Emirates, red.) zijn hier ook voor het klassement. Op de klimmetjes stond de ploeg mij goed bij, maar daarna moest ik mijn eigen weg zien te vinden.'

Dat bleek niet heel moeilijk voor Trentin. 'Iedereen zat dood op het einde. Ik pakte het wiel van Stannard (Robert, red.) die vroeg begon. Hij was een perfecte lead-out voor mij, maar waarschijnlijk nog wat beter voor Christophe', lacht Trentin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws