CANYON//SRAM Racing stelt Shari Bossuyt op non-actief, Toon Aerts neemt het op voor zijn land- en lotgenote Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

CANYON//SRAM Racing stelt Shari Bossuyt op non-actief, Toon Aerts neemt het op voor zijn land- en lotgenote

CANYON//SRAM Racing stelt Shari Bossuyt op non-actief, Toon Aerts neemt het op voor zijn land- en lotgenote

(4 juni 2023) De Belgische wielrenster Shari Bossuyt is door haar werkgever CANYON//SRAM Racing op non-actief gezet na vermeende dopingperikelen. Dat laat de Duitse WorldTour-formatie weten in een communiqué, dat ook op Twitter werd gedeeld.

'We zijn ervan op de hoogte dat Shari Bossuyt op 19 maart 2023, na de derde etappe in de Ronde van Normandië voor vrouwen, naar de dopingcontrole moest', luidt de opening van het persbericht, waarna dieper wordt ingegaan op wat er zoal in het bloed van de 22-jarige renster uit Vlaanderen gevonden is.

Het blijkt dat Bossuyt positief testte op Letrozole Metabolite, wat officieel te boek staat als medicijn tegen borstkanker. Ook Toon Aerts testte in januari 2022 positief op het in de wielerwereld verboden middel. In het geval van Bossuyt zou zowel het A-staal als het B-staal hebben aangetoond dat er een te hoge hoeveelheid van het geneesmiddel in het bloed van de baan- en wegwielrenster zat.

CANYON//SRAM Racing heeft nu dus besloten de youngster, die op de baan mede met Lotte Kopecky grootse successen beleefde, op non-actief te zetten, daar zijn naar eigen zeggen een zerotolerancebeleid hanteren. 'We hebben contact met Shari en haar manager. Bovendien wachten we het verdere verloop van de procedure af. Op 5 juni zal er een persconferentie plaatsvinden met Shari en haar manager', sluit teammanager Ronny Lauke het bericht af.

Update - zondag 4 juni 2023 (10.15 uur): Toon Aerts neemt het op voor Bossuyt

Via Twitter heeft veldrijder Toon Aerts, die voor hetzelfde 'Letrozole Metabolite-delict' geschorst werd, het opgenomen voor zijn landgenote. In een uitgebreid verhaal roept de Vlaming op tot actie. 'We zijn een jaar later. En ik zit nog steeds diep in de miserie. Daar is dan het volgende geval', is de 29-jarige cyclocrosser scherp. Ik kan me zo goed voorstellen wat Shari nu allemaal meemaakt. Dit zou niet mogen gebeuren. Nog een atleet, die ook een mens is, die met haar hele familie door een diep dal zal gaan. Zonder ook maar iets fout te hebben gedaan!', luidt één van de kritische uitlatingen van Aerts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws