Eindzege Giro Donne komt geen moment in gevaar voor Van Vleuten; Consonni wint slotrit Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Eindzege Giro Donne komt geen moment in gevaar voor Van Vleuten; Consonni wint slotrit

Eindzege Giro Donne komt geen moment in gevaar voor Van Vleuten; Consonni wint slotrit

Chiara Consonni heeft de slotrit van de Giro Donne weten te winnen. De eindzege van Annemiek van Vleuten kwam geen moment in gevaar in de laatste etappe van de rittenkoers, waardoor ze de race voor een derde maal wist te winnen.

De Giro Donne werd afgesloten met een soort criterium: een rit van iets meer dan negentig kilometer richting Padova. Flat as a pancake, dus heel spectaculair was het allemaal niet: desalniettemin kozen Niamh Fisher-Black (SD Worx), Krista Doebel-Hickock (EF) en Alessia Vigilia (Fassa Bortolo) voor de vroege vlucht van de dag,

Fisher-Black liet de andere twee dames op een gegeven moment rijden, terwijl Kristen Faulkner zich liet zien in de tegenaanval. De ritwinnares van zaterdag was niet echt op haar terrein, maar probeerde het dan toch maar.

Zoals verwacht werd alles en iedereen weer ingerekend, waardoor we ons op konden gaan maken voor een klassieke massasprint. In de laatste kilometer werd het een strijd tussen de treintjes, van waaruit Consonni de snelste bleek in een chaotische slotfase.

Uitslag etappe 10 Giro Donne 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws