Guillaume Martin (Cofidis) met corona uit de Tour: 'Keelpijn die ik 25 keer per jaar heb...' Wielrennen
Wielrennen

Guillaume Martin (Cofidis) met corona uit de Tour: 'Keelpijn die ik 25 keer per jaar heb...'

Guillaume Martin (Cofidis) met corona uit de Tour: 'Keelpijn die ik 25 keer per jaar heb...'

Zoek in de negende etappe van de Tour de France niet meer naar Guillaume Martin. De renner van Cofidis, die nog volop meedeed om het klassement, is uit koers door een positieve coronatest. Ook Kasper Asgreen (knieblessure) en Ruben Guerreiro (ziekte) gaan niet meer van start.

Martin deed in de rit van zaterdag nog volop mee om de knikkers, maar zal een dag later dus niet meer opstappen voor de Ronde van Frankrijk. Een hard gelag voor hemzelf en zijn ploeg Cofidis, daar hij de klassementsrenner van de ploeg is. Martin stond veertiende in het klassement.

Bij France Télévisions gaf Martin tekst en uitleg. 'Het is heel frustrerend, omdat ik een lichte keelpijn had zoals me 25 keer per jaar overkomt. Verder heb ik geen symptomen en ik voel me goed, zoals mijn resultaten van de afgelopen dagen bewijzen. We kwamen eindelijk op mijn terrein en ik was er klaar voor, dus dit is een flinke tegenvaller.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws