Elisa Balsamo wint sprint van Lotte Kopecky in Trofeo Binda, zeer actieve Puck Pieterse derde Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Elisa Balsamo wint sprint van Lotte Kopecky in Trofeo Binda, zeer actieve Puck Pieterse derde

Elisa Balsamo wint sprint van Lotte Kopecky in Trofeo Binda, zeer actieve Puck Pieterse derde

Elisa Balsamo heeft de Trofeo Binda gewonnen. De renster van Lidl-Trek versloeg Lotte Kopecky in een sprint van een kleine groep. Puck Pieterse wist na een aanvallende koers als derde te eindigen.

Met de Trofeo Alfredo Binda stond een heus Monument voor het vrouwenpeloton op het programma. Met titelverdediger Shirin van Anrooij (Lidl-Trek) en wereldkampioene Lotte Kopecky (SD Worx-Protime) kon de koers tevens rekenen op een aantal grote namen.

Het parcours was ook dit jaar niet onveranderd. In de zon voerde de route in de regio Lombardije over een geaccidenteerd parcours, waarvan het finalecircuit voor de beslissing moest zorgen. De ronde kende twee venijnige klimmetjes en moest vier keer worden afgelegd. De finish lag na 140 kilometer koersen.

Puck Pieterse laat de koers ontbranden

Met de finale in zicht, op 45 kilometer van de meet, ontstonden de eerste serieuzere ontsnappingen. De eerste aanvallen zouden geen succes opleveren, totdat de Nederlandse Yara Kastelijn (Fenix-Deceuninck) aan de boom begon te schudden. Van Anrooij en Kopecky waren attent en zochten haar wiel op. Dat kon het duo even later niet toen Puck Pieterse (Fenix-Deceuninck) haar aanval inzette. De leidster in het jongerenklassement van de WorldTour begon op 32 kilometer van de finish aan een solo.

Bij het opdraaien van de een-na-laatste beklimming bedroeg haar voorsprong op het peloton slechts vijftien tellen. Dat was het sein voor SD Worx-Protime om een tegenaanval op te zetten. Met klimgeit Niamh Fisher-Black werd de kloof richting Pieterse gedicht en ontstond een duo vooraan.

Zo gauw als de klim erop zat, wist het uitgedunde peloton de twee terug te halen. Meteen koos SD Worx-Protime, ditmaal met Marlen Reusser, de aanval. Maar ook die aanval strandde. De koers zou beslist worden op de laatste beklimming. Daar moest Van Anrooij een serieuze inspanning doen om de opnieuw ontsnapte Fisher-Black bij te halen. Dat lukte, met maar weinig rensters in haar wiel. Met een kleine groep werd afgedaald richting de finish.

In de afzink probeerde Mareille Meijering het met een ultieme uitval. De 29-jarige renster van Movistar kreeg een handvol seconden cadeau, al strandde haar aanval in de laatste kilometer. Kopecky ging op haar beurt de sprint als eerste aan. Balsamo moest even inhouden, maar kon in het zog van Kopecky meer snelheid genereren, waarna haar handen de lucht in konden.

Uitslag Trofeo Alfredo Binda 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws