Paul Lapeira is dé man van het Franse weekend: dag na eerste profzege wint hij ook Cholet Agglo Tour Wielrennen
Wielrennen

Paul Lapeira is dé man van het Franse weekend: dag na eerste profzege wint hij ook Cholet Agglo Tour

Paul Lapeira is dé man van het Franse weekend: dag na eerste profzege wint hij ook Cholet Agglo Tour

Paul Lapeira heeft de Cholet Agglo Tour op zijn naam geschreven. De coureur van Decathlon AG2R La Mondiale Team was in deze UCI 1.1-koers de sterkste na ruim 196 kilometer. De Fransman wist een dag eerder ook al de Classic Loire Atlantique (1.1) te winnen.

De Cholet Agglo Tour, voorheen beter bekend als Cholet-Pays de la Loire, is een koers in de Coupe de France. En zeg je Coupe de France, dan zeg je een spectaculair koersverloop met veel Franse ploegen. En dat was in deze West-Franse koers nabij Nantes niet anders. Al begon dat wel op een nare manier: wegens een grote valpartij in het begin van de koers, lag de wedstrijd een half uur lang stil. Daarna werd de koers weer hervat.

De vroege vlucht van de dag kreeg vervolgens meer dan drie minuten van het peloton, met daarin vijf renners: Sil van Daele (Bingoal WB), Iker Mintegi (Euskaltel-Euskadi), Martí Marquez (Equipo Kern Pharma), Kévin Avoine (Van Rysel-Roubaix) en Victor Grue Enggaard (BHS-PL Beton Bornholm).

Lokale ronden brengen dan eindelijk spanning

Tot de lokale ronden zou het spektakel echter uitblijven. Een aantal kleine aanvallen werden teniet gedaan, waardoor er gecontroleerd richting de laatste twintig kilometer werd gekoerst. Maar dan barstte de koers wel echt los: op het slopende lokale circuit wist een zevental te ontsnappen, met daarachter een langgerekt peloton.

Bij het zestal zaten twee renners van Cofidis, Arkéa-B&B Hotels en Decathlon AG2R La Mondiale Team. Hierdoor moest Groupama-FDJ in de achtervolging, aangezien de Franse ploeg niemand vooraan had zitten. Het was Lewis Askey die, nadat het zestal weer was ingerekend, het bal opende. De Brit krijg weinig ruimte, waardoor Lapeira op een slim moment voor een late uitval koos. Hij kreeg nog een renner met zich mee, maar die werd uit het wiel gereden.

Na zijn eerste profzege op zaterdag wint de 23-jarige Lapeira dus de dag daarna ook meteen zijn tweede profzege. Alexis Renard van Cofidis wist de sprint van het peloton te winnen, voor Van Asbroeck (Israel-Premier Tech).

Uitslag Cholet Agglo Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws