Van Vleuten blijft niet stilzitten: Nederlandse gaat als analist aan de slag voor NOS en Sporza Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten blijft niet stilzitten: Nederlandse gaat als analist aan de slag voor NOS en Sporza

Van Vleuten blijft niet stilzitten: Nederlandse gaat als analist aan de slag voor NOS en Sporza

Volgens CyclingOnline blijft Annemiek van Vleuten, die haar koersfiets eind 2023 officieel aan de haak hing, actief binnen de wielerwereld. Het medium meldt dat de ex-Movistar-renster dit seizoen tijdens enkele vrouwenkoersen gaat werken als analist voor NOS en Sporza.

Na een imposante carrière kwam er afgelopen jaar een einde aan de profloopbaan van Van Vleuten, die we daarna al regelmatig de bergen in zagen trekken voor een gravelavontuur. En daar komt naar alle waarschijnlijkheid dus ook een analistenbestaan bij. Van Vleuten zou bij de vrouwenkoersen eenzelfde rol krijgen als Tom Dumoulin tijdens de mannenwedstrijd.

Van Gent-Wevelgem tot WK en van Tour de France Femmes tot Amstel Gold Race

Volgens het Nederlandse wielerplatform zal de Wageningse dit voorjaar Gent-Wevelgem analyseren bij Sporza, terwijl ze voor de NOS verslag doet van de Amstel Gold Race. Ook tijdens het NK wielrennen zal ze live op televisie te zien en horen zijn. Dat geldt ook voor de Olympische Spelen, het WK en de Tour de France Femmes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws