Er is weer koers! Pikulik verslaat Copponi in eerste etappe Tour Down Under women Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Er is weer koers! Pikulik verslaat Copponi in eerste etappe Tour Down Under women

Er is weer koers! Pikulik verslaat Copponi in eerste etappe Tour Down Under women

Daria Pikulik heeft de eerste etappe van de Tour Down Under women gewonnen. De Poolse van Human Powered Health versloeg Clara Copponi en Georgia Baker in de eindsprint. Het is de eerste WorldTour-zege uit de carrière van Pikulik, dit wist ze dus meteen te bewerkstelligen in de eerste WorldTour-wedstrijd van het jaar.

De vrouwen startten in Glenelg, waarna ze 110 kilomter later zouden finishen in Aldinga. Het parcours was vlak, waardoor de verwachting was dat er gesprint zou worden in de voorstad van Adelaide. De wind dreigde de plannen van de rappe vrouwen in het peloton te verstoren. In het eerste deel van de etappe brak de groep meermaals in stukken, maar constant kwam het allemaal terug samen. Een sprint was niet te vermijden.

Er stond meewind in de finale en de vrouwen van Jayco-AlUla kwamen vroeg op kop. Zij probeerden sprintster Baker te lanceren voor een eerste seizoenszege in 2023. Ze brandden zichzelf alleen vlugger op dan verwacht, ondanks de meewind, waardoor Baker al vroeg aan moest gaan. Copponi, die een prima lead-out kreeg van haar FDJ - SUEZ-ploeg, vocht aan de zijde van de Australische om de zege. Door het midden kwam Pikulik plots opzetten. De Poolse zat lang in het wiel van Copponi en kon zich perfect lanceren richting de laatste honderd meter. Met hoge snelheid passeerde ze haar concurrenten en stevende de 26-jarige af op de eerste WorldTour-zege uit haar carrière.

Pikulik na eerste WorldTour-zege: 'Ik kan het niet geloven'

Pikulik was in de wolken na haar overwinning: 'Ik kan het niet geloven.' De renster maakte deze winter de stap van het Poolse ATOM Deweloper Posciellux.pl Wrocław naar Human Powerd Health. 'Dit is ook nog eens mijn allereerste WorldTour-race voor mijn nieuwe ploeg. Het team heeft zo hard gewerkt voor dit moment, het is een enorme eer om hier te winnen.' Op maandag staat de tweede van drie etappes in de Tour Down Under women op het programma. Het gaat om een heuvelachtige etappe van negentig kilometer tussen Birdwood en Uraidla. De Tour Down Under voor mannen start op dinsdag.

Uitslag etappe 1 Tour Down Under women 2023

Results powered by FirstCycling.com

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws