Ally Wollaston triomfeert in Schwalbe Classic 2023, Nederlandse Nina Buijsman derde Wielrennen
Wielrennen

Ally Wollaston triomfeert in Schwalbe Classic 2023, Nederlandse Nina Buijsman derde

Ally Wollaston triomfeert in Schwalbe Classic 2023, Nederlandse Nina Buijsman derde

De Nieuw-Zeelandse Ally Wollaston heeft de Schwalbe Classic 2023 op haar naam geschreven. De 22-jarige renster van AG Insurance - Soudal Quick-Step was uit de kopgroep in een sprint van zeven vrouwen de rapste. De Nederlandse Nina Buijsman (Human Powered Health) sprintte naar de derde plaats.

De Schwalbe Classic, die zowel voor de vrouwen als voor de mannen wordt georganiseerd, is een wedstrijd die traditioneel verbonden is aan de Tour Down Under. De koers heeft veel weg van een Nederlands of Belgisch na-Tourcriterium. Het grote verschil is echter dat de Australische wedstrijd het wielerseizoen 'officieel' inluidt. De Schwalbe Classic is een opzichzelfstaande wedstrijd die niet meetelt voor het klassement in de Tour Down Under. De race dient vooral als smakelijk voorgerecht, waarna één dag later de start van de Tour Down Under plaatsvindt. Het concept van de Schwalbe Classic is duidelijk: welgeteld één uur koersen plus één rondje.

Het 1,35 kilometer lange parcours in Adelaide is biljartvlak. Normaliter mondt de koers uit in een massasprint. De editie van 2023 is dus een uitzondering op de regel, aangezien een kopgroep tot aan de finish stand heeft gehouden. In die kopgroep was Wollaston duidelijk de snelste. Ze verwees haar landgenote Michaela Drummond en de Nederlandse Buijsman naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Een andere Nederlandse, Loes Adegeest, eindigde als zesde.

Voor Patrick Lefevere en de zijnen is 2023 dus goed begonnen. De flamboyante ploegbaas houdt zich sinds dit jaar ook nadrukkelijk bezig met het vrouwenwielrennen, daar Soudal en Quick-Step zich hebben aangesloten bij AG Insurance. 'Bij de elite mannen hebben we de beste fietsen, de beste kleding en de beste auto's. Dit hebben we ook voor de damesploeg moeten realiseren. Nu is het aan hen om goede resultaten te rijden', zo liet Lefevere begin januari optekenen. En zo geschiedde dus: in het shirt van AG Insurance - Soudal Quick-Step, de ploeg waar ook Servais Knaven heden ten dage ploegleider is, kraaide Wollaston bij de eerste koers van het jaar direct victorie.

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws