'Ferrand-Prévot verkast volgend jaar naar Visma | LaB (en komt zo in dezelfde ploeg als haar vriend Van Baarle)' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

'Ferrand-Prévot verkast volgend jaar naar Visma | LaB (en komt zo in dezelfde ploeg als haar vriend Van Baarle)'

'Ferrand-Prévot verkast volgend jaar naar Visma | LaB (en komt zo in dezelfde ploeg als haar vriend Van Baarle)'

Pauline Ferrand-Prévot zou op korte termijn de overstap maken naar Visma | Lease a Bike, de ploeg waar ook haar vriend Dylan van Baarle voor uitkomt. Dat zouden bronnen hebben gemeld aan het doorgaans welingelichte Global Cycling Network, dat na een eerste bericht van Wielerflits verder was gaan rondvragen. Volgens GCN zou de Franse alleskunner een driejarig contract tekenen bij de killer bees, van 2025 tot en met 2027.

De onderhandelingen tussen de Française en de Nederlandse WorldTour-formatie lijken voorspoedig te verlopen, zo wordt gesteld. Eind mei kondigde de 32-jarige dame al haar afscheid als mountainbikester aan, waardoor deze keuze misschien niet geheel uit de lucht komt vallen. Na de Olympische Spelen in 'haar' Parijs hangt ze de 29-incher aan de haak, om zich naar eigen zeggen op andere dingen te kunnen focussen.

Wereldkampioen in zowat alle disciplines: Ferrand-Prévot is de veelzijdigheid zelve

Ferrand-Prévot vertegenwoordigt momenteel nog de kleuren van INEOS Grenadiers, de ploeg van bijvoorbeeld ook Tom Pidcock (en ook Ferrand-Prévot heeft een sponsordeal met Red Bull). Volgend jaar wil ze na vijf seizoenen graag terugkeren op de weg - op de mountainbike werd ze liefst vijf (!) keer wereldkampioen - en wil ze zich aan de Tour de France Femmes wagen, zo maakte ze onlangs duidelijk. Visma | Lease a Bike zou op deze manier een echte kopvrouw voor in de grote rondes hebben aangetrokken.

In het verleden liet Ferrand-Prévot al vele mooie dingen zien op de weg. Zo werd ze ook in die discipline al eens wereldkampioen. In 2014 was in het Spaanse Ponferrada de regenboogtrui voor haar. Daarnaast won ze in hetzelfde jaar ook de Waalse Pijl en werd ze tweede in het eindklassement van de Giro Donne. Ze reed van 2012 tot 2016 bij Rabobank en schakelde nadien over bij Canyon//SRAM Racing. Bij INEOS, bij wie ze in het begin van 2023 een overeenkomst tekende, loopt haar contract in december af. Een overstap naar Movistar leek eerst heel even een optie, maar dat bericht werd al vrij gauw uit de lucht gehaald.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news