Turbulente finale in Zwitserland: De Lie witheet, Matthews en Bettiol kijken al naar dinsdag Wielrennen
Wielrennen

Turbulente finale in Zwitserland: De Lie witheet, Matthews en Bettiol kijken al naar dinsdag

Turbulente finale in Zwitserland: De Lie witheet, Matthews en Bettiol kijken al naar dinsdag

De Ronde van Zwitserland kende een chaotische, spannende eerste rit in lijn op maandagnamiddag. Uiteindelijk ging Bryan Coquard er met de zege vandoor, nadat Alberto Bettiol werd ingelopen, enkele mannen onderuit gingen, Arnaud De Lie zich verschakelde en Michael Matthews net te laat kwam. Deze mannen hadden allemaal hun eigen verhaal, na een etappe die lang alle kanten op kon.

Allereerst Bettiol. De Italiaan ging als een dolle de afdaling in, hoopte een gaatje te krijgen, maar zag dat de finale niet selectief genoeg was. 'Ik wilde het vandaag gewoon proberen. De klim reden we medium hard op. Daarna wist ik het even niet, maar probeerde het toch in de afdaling. Er was een mannetje van Decathlon weg en ik ging erover heen. Het was ook leuk. Maar winnen was lastig, het was niet lastig genoeg op het einde. Morgen weer een kans', vertelde hij in het flashinterview.

De Lie baalt als een stekker na derde plaats: 'Ik had zonder dat probleem zeker gewonnen'

De Lie was na afloop vanzelfsprekend niet te genieten na zijn derde plaats. De Belgische krachtpatser denkt zelfs dat hij een optimale kans op de zege echt heeft laten lopen. 'Mijn ketting ging eraf, waardoor ik niet voluit kon sprinten en nu derde ben. Zonder die problemen had ik zeker gewonnen', liet hij optekenen aan Het Nieuwsblad direct na de etappe.

'De finale van vandaag was enorm zwaar, het is wat het is', vervolgt De Lie, zichtbaar aangeslagen na de teleurstelling in Regensdorf. De nog altijd jonge sprinter van Lotto-Dstny, die dit seizoen veel pech kende, denkt dat dit het ook was wat betreft de kansen op een etappezege. 'Normaal gezien is de rit van morgen te zwaar. Vanaf nu train ik vooral voor de Tour de France en het Belgisch Kampioenschap', concludeerde De Lie vanuit Zwitserland.

Bettiol, Hayter én Matthews krijgen allemaal nog een kans op dinsdag

Ethan Hayter kwam namens INEOS Grenadiers in de finale in een val terecht. De Brit was zelf niet fysiek gekwetst, maar zag wel zijn sprintkansen in rook opgaan en daarmee ook de kans om de leiderstrui, na een goede proloog, over te nemen. 'Ik kwam achter de val terecht', vertelt Hayter. 'De klim was echt makkelijk, het ging daar niet hard. Halverwege viel het wat stil. Ik had eigenlijk op moeten schuiven', kent hij ook zijn eigen nalatigheid richting de finish. 'Ik voelde me niet best vandaag, behalve in de finale. Misschien dat ik later nog eens voor de zege kan gaan.'

Dan nog Michael Matthews. De Australische spurter van Jayco-AlUla kon zich pas laat losweken in de sprint, kwam nog erg dichtbij, maar moest Coquard voor zich dulden. 'Het ging voor mij als verwacht. De controle was groot vandaag. Teams wilden op de sprint inzetten. Ik wist niet goed hoe ik me voelde. Ik viel vandaag en miste wat vertrouwen', aldus een tevreden Matthews. 'Het was vechten om De Lie's wiel. Ik wilde mezelf vooral finetunen. Als team zijn we dat ook aan het doen. Al bij al zijn we dicht bij een sprintzege', concludeert Bling, die het ook morgen weer zal proberen.

Lampaert behield probleemloos gele trui: 'Beter dan die val in de Tour in Denemarken'

Yves Lampaert gaf na afloop ook een kort interview aan de organisatie van de Ronde van Zwitserland. De Belgische winnaar van de proloog was gelukkig met zijn prestatie en het feit dat hij het geel nog wat langer mag dragen. 'Ik ben vooral blij dat ik niet ben gevallen', maakte hij nog even een sprongetje naar twee jaar terug, toen hij viel in de gele trui in de Tour. 'Het was een zware dag, wel. We moesten vol gas rijden om de vluchters terug te halen.'

'De laatste klim heb ik toch wel veel geleden. Gelukkig was ik in de afdaling alert en kregen we hulp en kon ik vooraan blijven zitten. Ik voelde me niet super, maar ik heb het wel overleefd. Toch vind ik het prachtig dat ik morgen nog in het geel kan rijden. Morgen is het iets minder steil, maar wordt het wel moeilijker te overleven, we gaan het zien', sloot de klassementsleider af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws