Gaat Pieterse Van der Poel achterna? Nederlandse zet eerste stapjes op de weg en rijdt Strade Bianche Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Gaat Pieterse Van der Poel achterna? Nederlandse zet eerste stapjes op de weg en rijdt Strade Bianche

Gaat Pieterse Van der Poel achterna? Nederlandse zet eerste stapjes op de weg en rijdt Strade Bianche

Puck Pieterse is zaterdag een opvallende deelnemer in de Strade Bianche. Van rust na een intens crossperiode is dus voorlopig nog geen sprake voor de Nederlands kampioen veldrijden en de nummer twee van het WK. De deelname werd door de perswoordvoerder van Fenix-Deceuninck bevestigd aan Eurosport.

Pieterse reed het voorbije crossseizoen twintig veldritten. Ze kwam vooral uit in de Wereldbeker en liet de Superprestige en de X2O Trofee vrijwel volledig schieten. De twintig crossen die ze wel reed leverden een hallucinante statistiek op. Zo stond ze in al die crossen op het podium. Uiteindelijk won ze er negen, waaronder het NK en vier Wereldbekers. Op het WK werd ze verslagen door haar leeftijdsgenoot Fem van Empel

Dat Pieterse relatief weinig crossen reed, is mogelijk de reden dat ze nog wat wegkoersen meeneemt. Afgelopen zondag nam ze deel aan de Omloop van het Hageland, waar ze als 36stte over de streep kwam. Komende zaterdag mag ze haar kunsten dus vertonen op de grindwegen van de Strade Bianche. Als crosser en mountainbikester zal ze haar lol alvast niet op kunnen op de Toscaanse witte wegen. Waartoe Pieterse in staat is qua resultaat in de koers is gissen. Ze is in de wegkoersen namelijk nog een onbeschreven blad.

Volgt Pieters de weg van Van der Poel?

Het is voorlopig onduidelijk wat de precieze ambities van Pieterse zijn op de weg. Mogelijk blijft het enkel bij de Omloop van het Hageland en de Strade Bianche. In ieder geval toont ze met haar veelzijdigheid veel gelijkenissen met haar ploeggenoot Mathieu van der Poel. De alleskunner heeft al een verleden met het combineren van de cross, mountainbiken en de weg en koestert nog steeds olympische ambities wat het mountainbiken betreft. Dat geldt ook voor Pieterse, voor wie de Spelen van Parijs (2024) een groot doel zijn. De weg blijft voorlopig iets voor de toekomst, zo liet ze eerder aan In de Leiderstrui weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws