Dainese mist podium nadat Asgreen in z'n wiel crasht: 'Werd overspoeld van achteruit' Wielrennen
Wielrennen

Dainese mist podium nadat Asgreen in z'n wiel crasht: 'Werd overspoeld van achteruit'

Dainese mist podium nadat Asgreen in z'n wiel crasht: 'Werd overspoeld van achteruit'

Alberto Dainese reed namens Team DSM naar de vierde plek in Le Samyn. Mogelijk had er meer ingezeten als Kasper Asgreen niet in zijn wiel crashte. ‘Ik aarzelde met mijn sprint en werd vervolgens overspoeld van achteruit.’

Het was koud tijdens de koers, dus de renners hadden goede reden om hard te koersen, en dat gebeurde ook. Er werd in de finale veel aangevallen, en een sprint was allerminst zeker. Toch slaagden meerdere ploegen, waaronder DSM om alles op tijd bij elkaar te krijgen. Pocketsprinter Dainese had goede papieren, zeker met de vervelend hellende aankomst, maar viel toch naast het podium.

Een opmerkelijk moment in de aanloop naar de sprint was daar mogelijk de oorzaak van. Asgreen zat in het wiel van Dainese, maar wilde mee met een ploeggenoot van de Italiaan die aan de linkerkant versnelde. Er bleek geen ruimte, waardoor Asgreen het achterwiel van Dainese aantikte en tegen het asfalt sloeg. Op de beelden valt te zien dat Dainese door het incident een beetje vertraagd en niet mee kan gaan met de lead-out van zijn ploegmaat.

‘Ik denk dat Asgreen crashte in mijn wiel’, vertelt Dainese op de ploegsite. ‘Daarna aarzelde ik een beetje en wachtte ik wat te lang om te gaan sprinten. Vervolgens werd ik van achteruit overspoeld.’ Al met al kijkt Dainese wel met een goed gevoel terug op de koers. ‘Ik voelde me persoonlijk veel beter dan Kuurne en ik denk ook dat we als ploeg heel goed gereden hebben, vooral in de laatste ronden hadden we de renners om de verschillende aanvallen te neutraliseren.’

Bekijk hier de val van Asgreen: 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws