Theuns steekt hand in eigen boezem na Le Samyn: 'Een grote fout van mij' Wielrennen
Wielrennen

Theuns steekt hand in eigen boezem na Le Samyn: 'Een grote fout van mij'

Theuns steekt hand in eigen boezem na Le Samyn: 'Een grote fout van mij'

Edward Theuns kon een sterke koers van Trek-Segafredo niet belonen met de zege en eindigde als derde in Le Samyn. De Belgische sprinter annex klassieke renner was na afloop zeer teleurgesteld. ‘Ik dacht dat ik de snelste was.’

Le Saymin kende een boeiend koersverloop, waar het tot en met de laatste kilometer verschillende kanten op kon. Uiteindelijk kwam een grote groep bij elkaar en werd er voor de zege gesprint. In de sprint leek Theuns de beste kansen te hebben, maar hij werd gepasseerd door Milan Meten, die won, en Hugo Hofstetter. ‘Ik ben ontgoocheld. We waren hier met één van de sterkste ploegen. We controleerden, én maakten de koers. In de finale waren we ook steevast vertegenwoordigd vooraan. Op een gegeven moment zaten we zelfs met drie man mee’, aldus Theuns in het flashinterview.

'Ik dacht dat ik de snelste was, maar de aankomst telt en ik heb niet gewonnen.'

Edward Theuns

Een kopgroep van vijf renners leek in de finale om de zege te strijden. Eén van de renners was Jasper Stuyven, ploeggenoot van Theuns. ‘Het was ook een perfecte situatie toen Jasper in de finale wegreed.’ Die groep hield echter geen stand, waarna in het slot ook een andere kansrijke aanval met Trek-renners werd geneutraliseerd. Zodoende moest een sprint de beslissing brengen en ook in de voorbereiding daarop had Trek-Segafredo het initiatief.

‘In de laatste kilometer waren we goed gegroepeerd om de sprint voor mij aan te trekken’, vervolgt Theuns, die daarna het boetekleed aantrekt. ‘Ik ging spijtig genoeg iets te vroeg aan. Een grote fout van mij, want de hele ploeg was bijzonder sterk en ik heb het niet kunnen afmaken. Ik ben daardoor dus zeer ontgoocheld. Ik dacht dat ik de snelste was, maar de aankomst telt en ik heb niet gewonnen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws