Indrukwekkende Van der Breggen wereldkampioen na verpulverende solo Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Indrukwekkende Van der Breggen wereldkampioen na verpulverende solo

Indrukwekkende Van der Breggen wereldkampioen na verpulverende solo

Anna van der Breggen is op indrukwekkende wijze wereldkampioen op de weg geworden. Na een solo van bijna veertig kilometer mag ze zich de opvolgster noemen van Chantal Blaak. Amanda Spratt reed op geruime achterstand naar zilver.

De Poolse Aurela Nerlo en Colombiaanse Ana Sanabria kregen de ruimte na enkele vroege aanvallen. Ook Emma Norsgaard en Lotto Lepisto trokken in de aanval. Vlak voor de eerste klim was er een valpartij in het peloton, waar Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk bij betrokken waren. Ze reden echter snel terug naar het peloton, dat op de eerste klim flink werd uitgedund.

Na de klim was het even aftasten, waarna Nederland zich begon te tonen met Chantal Blaak en Van Dijk. Die laatste kwam weg samen met Tatiana Guderzo, Cecile Uttrup en Lotta Lepisto. Die laatste moest lossen op de tweede klim, waarop het peloton opnieuw uit elkaar spatte onder het commando van de Australische vrouwen, die de groep-Van Dijk weer terughaalde.

In de schermutselingen daarna ontstond een gevaarlijke kopgroep met opnieuw Van Dijk, maar ook favoriet Amanda Spratt, Elena Pirrone, Coryn Rivera, Emilia Fahlin en Malgorzata Jasinska. Een gevaarlijke situatie voor Nederland en dus reageerde Anna van der Breggen, die het gat meteen dichtreed en iedereen behalve Spratt loste met 40 kilometer te gaan. Twee kilometer later was het echter gedaan voor de Australische, die een nieuwe tempoversnelling van Van der Breggen niet kon bolwerken.

Van der Breggen begon zodoende aan een solo van 39 kilometer en werd nooit meer teruggezien. Nummer twee Spratt, die tijdens de koers nog een valpartij meemaakte, eindigde op meer dan drie minuten. Tatiana Guderzo pakte brons

Uitslag vrouwenwedstrijd WK 2018

1. Anna van der Breggen
2. Amanda Spratt +3.42
3. Tatiana Guderzo +5.25
4. Emilia Fahlin +6.13
5. Malgorzata Jasinska +6.13
6. Karol-Ann Canuek +6.17
7. Annemiek van Vleuten +7.05
8. Amy Pieters +7.05
9. Lucinda Brand +7.17
10. Ruth Winder +7.17

Volg het wielernieuws van In de Leiderstrui ook via:

- Facebook
- Twitter


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws