Italiaanse Vitillo houdt Nederlandse Buysman net af in sprint kopgroep Burgos Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Italiaanse Vitillo houdt Nederlandse Buysman net af in sprint kopgroep Burgos

Italiaanse Vitillo houdt Nederlandse Buysman net af in sprint kopgroep Burgos

Matilde Vittillo heeft in Aguilar de Campoo de tweede rit van de Ronde van Burgos voor vrouwen op haar naam geschreven. De Italiaanse was de snelste van een kopgroep van zeven, die enkele secondes voor het peloton wisten te finishen. Nina Buysman uit Nederland kwam net tekort.

Met Kopecky in de leiderstrui vertrok het peloton voor een 128 kilometer lange etappe van Sasamón naar Aguilar de Campoo. Onderweg doemden er wel enkele heuveltjes op, maar voor het overgrote deel was het toch vlak in Spanje. De sprintsters konden dus wel eens hun kans pakken.

Brown en Zigart tegen de grond

Een zevental rensters probeerde de rit te ontregelen, met daarbij twee Nederlandse dames: Buysman en Maaike Coljé. SD Worx controleerde de voorsprong in het peloton, waar Grace Brown (FDJ) tegen de grond ging. Even later was Urska Zigart, de vriendin van Tadej Pogacar, ook aan de beurt: zij kuste eveneens het asfalt.

LIV Racing en Canyon-SRAM hielpen de ploeg van de leidster in de achtervolging, wat ervoor zorgde dat de voorsprong van de zeven vrouwen rap afnam. Toch hielden ze met nog tien kilometer te gaan nog anderhalve minuut over, had het peloton zich dan verkeken?

BikeExchange zette ook nog flink wat dames bij in de achtervolging, waardoor de voorgift alsnog met rappe schreden afnam in de slotfase. Dit zorgde ook voor wat nervositeit in het peloton, waar Amanda Spratte en haar landgenote Brown een tegenaanval op poten probeerden te zetten. Ook Vollering was bij de pinken.

Op drie kilometer van de meet was de voorsprong nog steeds meer dan een halve minuut, wat het sein was voor Movistar om op kop te gaan beuken. Met vijftien seconden voorgift doken ze de slotkilometer in, maar de blik was al op het aanstormende peloton gericht. Dat kwam net te laat, en voorin was het Vitillo vs. Buysman voor de dagzege. Vitillo ging vroeg aan en hield op de meet luttele milimeters over. Kopecky won de spurt van het peloton.

Uitslag etappe 2 Ronde van Burgos voor vrouwen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws