Giro d'Italia volgt Formule 1 en haalt kurk van de fles voor dagwinnaars: 'Ongelukjes voorkomen' Wielrennen
Wielrennen

Giro d'Italia volgt Formule 1 en haalt kurk van de fles voor dagwinnaars: 'Ongelukjes voorkomen'

Giro d'Italia volgt Formule 1 en haalt kurk van de fles voor dagwinnaars: 'Ongelukjes voorkomen'

De organisatie van de Giro d'Italia heeft ingegrepen als het gaat om de champagneflessen. Stefano Allocchio vertelt aan Sporza dat de renners na afloop niet langer de kurk zelf van de fles hoeven te doen. Het is een ingreep, nadat in deze Giro d'Italia al meerdere renners in aanraking kwamen met vroegtijdig poppende kurken.

Bij Mathieu van der Poel (dag één) en Koen Bouwman (dag zeven) ging het nog net goed en schoot de kurk langs het gezicht. Bij Biniam Girmay was dat anders. De Eritreeër van Intermarché-Wanty-Gobert kreeg de kurk na zijn ritwinst in etappe 10 vol in zijn linkeroog en kon de dag erna niet meer verder in de Giro. De renners kwamen zeker niet massaal in opstand, veel van hen vinden champagne erbij horen. Maar de organisatie doet nu dus wel wat.

Champagne zonder kurk al gangbaar in Formule 1

'We hebben wat problemen gehad bij het openen van de flessen, daarom hebben we beslist om ze geopend op het podium te zetten', aldus Allocchio. Volgens de Italiaan doen ze dat ook al zo in de Formule 1. 'Zo willen we voorkomen dat er nog ongelukjes gebeuren. Ik denk niet dat dat voor de sponsor een probleem is, de fles komt nog altijd goed in beeld. Het is trouwens heel jammer wat er gebeurd is met Girmay, want ik denk dat hij nog mooie dingen had kunnen tonen in deze Giro.'

Na de twaalfde etappe werd er voor het eerst gebruik gemaakt van een hulpje voor de champagneflessen. Dagwinnaar Stefano Oldani hoefde de kurk niet meer van de fles te halen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws