Jumbo-Visma maakt met kopvrouwen Vos en Markus balans op na eerste rit Tour de France Femmes Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Jumbo-Visma maakt met kopvrouwen Vos en Markus balans op na eerste rit Tour de France Femmes

Jumbo-Visma maakt met kopvrouwen Vos en Markus balans op na eerste rit Tour de France Femmes

De eerste etappe van de Tour de France Femmes was een taaie voor de dames van Jumbo-Visma. Marianne Vos eindigde uiteindelijk knap als vierde in de door Lotte Kopecky gewonnen rit, maar dat ging allesbehalve van harte. Kopvrouw Riejanne Markus verloor tijd op de concurrentes, al is vooral een ritzege het uitgesproken doel.

Kopecky plaatste haar beslissende aanval op de Cote du Dutrol, zo'n tien kilometer van de aankomst. 'Door het hoge tempo brak het peloton snel in verschillende stukken', merkte Vos op in het wedstrijdverslag van haar ploeg. 'Ikzelf kwam in de derde groep terecht. Toen ik zag dat Kopecky demarreerde, wist ik dat het behalen van een zege moeilijk zou worden. Ze was de sterkste. Op het eind werd het nog een lastige sprint tegen Lorena Wiebes en Charlotte Kool. Ze zijn allebei heel erg snel', aldus Vos, die achter haar twee landgenotes vierde werd in het sprintje om de tweede plaats, driekwart minuut achter SD Worx-winnares Kopecky.

Markus: 'Het is al vaker gebleken dat de eerste dag van een ronde de moeilijkste voor me is'

Markus moest als potentiële vrouw voor het klassement ook passen en eindigde uiteindelijk 23 secondes na de meeste vrouwen voor het algemene rangschikking. 'Ik bleef bij de groep tot zeshonderd meter van de top. Het was een zeer korte en explosieve inspanning', pufte zij uit. 'Het is al vaker gebleken dat de eerste dag van een ronde de moeilijkste is voor me. Mijn benen explodeerden volledig, waardoor ik op achterstand kwam te zitten in de slotfase. Er komen echter nog kansen genoeg om dit goed te maken', blikt de Nederlandse tijdritkampioene vooruit.

Maandag gaat de Tour de France Femmes verder met een listige rit door het Centraal Massief, waarin zowel Vos als Markus wel weer eens kans zou kunnen hebben op een mooi resultaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws