Tactiek Vollering en co valt niet in goede aarde bij concurrentes: 'Het is SD Worx tegen de rest' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Tactiek Vollering en co valt niet in goede aarde bij concurrentes: 'Het is SD Worx tegen de rest'

Tactiek Vollering en co valt niet in goede aarde bij concurrentes: 'Het is SD Worx tegen de rest'

SD Worx bepaalt al het hele jaar de wet in het vrouwenwielrennen en dat begint stilaan voor wat frustratie te zorgen bij de concurrentie. Ook in de eerste rit van de Tour de France Femmes was de ploeg van Demi Vollering oppermachtig, al zetten enkele concurrentes vraagteken bij de gehanteerde tactiek.

De Italiaanse Marta Cavalli, vorig jaar winnares van de Amstel Gold Race en Waalse Pijl, zat in de achtervolgende groep nadat Lotte Kopecky op de laatste beklimming was weggereden. 'Demi Vollering en Marlen Reusser begonnen ons werk te onderbreken, waardoor het niet eenvoudig was om het tempo erin te houden en te organiseren. Op die manier kon Kopecky haar voorsprong behouden en Lorena Wiebes terugkeren.'

'Kopecky was echter heel sterk, niemand kon haar volgen', is Cavalli eerlijk in haar analyse bij Cyclingnews. 'SD Worx is de grootste ploeg die hier aanwezig is. Ze hebben zo'n goede ploeg, maar dat wisten ze al. Ze bevestigen hiermee nu echter wel dat het SD Worx tegen de rest van het peloton is', aldus de Italiaanse.

Cavalli: 'Nu heeft het goed uitgepakt voor SD Worx'

Over de gehanteerde tactiek wilde ze niet te veel oordelen. 'Zo is wielrennen. Het ziet er niet altijd even eerlijk uit, maar het hoort bij de sport. We kunnen er ook niets tegen doen, we moeten gewoon proberen ons ding te doen. Nu heeft het goed uitgepakt voor SD Worx, maar ik hoop dat het de komende dagen voor ons zo geldt. Er komen nog beklimmingen als de Tourmalet aan, dus er is nog genoeg ruimte om het gat op Kopecky te dichten.'

Maandag staat er direct een nieuwe zware rit in de Tour de France Femmes op het programma. Vanuit Clérmont Ferrand trekt het peloton dwars door het Centraal Massief, waarbij er uiteraard de nodige hoogtemeters overwonnen moeten worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws