Kool remonteert op indrukwekkende wijze Wiebes in slotrit UAE Tour Women, Longo Borghini eindwinnares Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kool remonteert op indrukwekkende wijze Wiebes in slotrit UAE Tour Women, Longo Borghini eindwinnares

Kool remonteert op indrukwekkende wijze Wiebes in slotrit UAE Tour Women, Longo Borghini eindwinnares

Charlotte Kool heeft de vierde en meteen ook laatste etappe van de UAE Tour Women gewonnen. De slotrit draaide uit op een massasprint, waarin Lorena Wiebes als eerste aanzette, maar Kool duidelijk sneller was. Elisa Longo Borghini kwam niet meer in de problemen en mag zich de eindwinnares van de eerste editie van de UAE Tour Women noemen.

De slotrit van de UAE Tour Women speelde zich af rond Abu Dhabi, was biljartvlak en kondigde zich bijgevolg aan als een massasprint. Wiebes en Kool hadden elk al één etappeoverwinning beet, de slotetappe zou beslissen wie zich de beste sprintster van deze UAE Tour Women mocht noemen.

De vlucht van de dag bestond uit drie rensters: Petra Stiasny (Fenix-Deceuninck), Aileen Schweikart (Laboral Kutxa Fundacion Euskadi) en Iris Monticolo (Top Girls Fassa Bortolo). Staisny was de best geplaatste in het algemeen klassement, maar met een achterstand van meer dan 21 minuten op leidster Longo Borghini vormde ze geen bedreiging voor de eindzege.

In het peloton was er weinig animo om de achtervolging op drie leidsters te leiden, waardoor de voorsprong van het trio maar bleef groeien. Het verschil tikte zo de zes minuten aan, maar toen vonden ze het in het peloton wel welletjes. Met nog vijftig kilometer te gaan was de voorsprong onder impuls van Team DSM en Team SD Worx al geslonken tot onder de drie minuten.

Buiten een valpartij en wat mechanische pech gebeurde er lange tijd niet al te veel in deze slotrit. Toch kregen we wel een opmerkelijk beeld te zien, namelijk dat van een cassette op het asfalt.

De koplopers hadden ondertussen het sprankeltje hoop op de ritzege al opgegeven, want de voorsprong bedroeg op dertig kilometer van de aankomst nog slechts 45 seconden.

Op veertien kilometer van de aankomst kregen we toch wat opschudding. Liane Lippert trok samen met een Movistar-ploeggenote ten aanval. De Duitse stond negende in het algemeen klassement op 2.35 minuten van leidster Longo Borghini, maar toch reageerde de Italiaanse op de uitval. Het peloton brak even in stukken, maar er kwam al snel een hergroepering.

Zo kregen we toch de verwachte massasprint. FDJ SUEZ Futuroscope nam het heft in handen, maar kwam te vroeg op kop te zitten. Kool had zich ondertussen in het wiel van Wiebes gepositioneerd. De renster van Team SD Worx zette als eerste aan, maar Kool kwam er met indrukwekkende halen over. Wiebes moest tevreden zijn met de derde plaats, want Chiara Consonni ging de Nederlandse in extremis nog voorbij. Longo Borghini haalde het eindklassement binnen.

Uitslag etappe 4 UAE Tour Women 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws