Van Empel knalt in eerste wedstrijd in regenboogtrui meteen naar de zege na duel met Alvarado Veldrijden
Veldrijden

Van Empel knalt in eerste wedstrijd in regenboogtrui meteen naar de zege na duel met Alvarado

Van Empel knalt in eerste wedstrijd in regenboogtrui meteen naar de zege na duel met Alvarado

Fem van Empel heeft de X20 Trofee in Lille gewonnen na een spannende strijd met Ceylin del Carmen Alvarado. De Wereldkampioene kwam vroeger dan gepland terug van haar vakantie in Marokko om haar regenboogtrui te showen en deed dat dus met verve. Annemarie Worst werd derde.

Blikvanger in Lille was Van Empel. De kersverse Wereldkampioene zou aanvankelijk niet aan de start staan, maar wilde haar regenboogtrui toch nog tonen dit seizoen. Vandaar de beslissing om ook de X2O Trofee in Brussel volgende week mee te nemen. Slecht nieuws voor de andere veldrijdsters, of had Van Empel zware benen van de vakantie?

Lees verder onder de tweet.

De start van de Wereldkampioene was alleszins niet goed, ze moest meteen een vijftiental rensters voor haar dulden. Met een pientere keuze om te lopen in één van de bochtjes schoof Van Empel een minuut later al meteen op richting top vijf. Worst, Lucinda Brand en Alvarado reden ondertussen enkele seconden weg van de rest.

Van Empel trapte op een vermogenstuk een tand of twee groter dan de rest en reed het gaatje dicht met Manon Bakker in haar spoor. Die laatste kreeg echter af te rekenen met materiaalpech en verdween al snel uit de voorste gelederen.

Van Empel gaat stevig tekeer, Alvarado en Worst haken hun wagonnetje aan

In de tweede ronde kregen we een stevige versnelling van Van Empel. Enkel Alvarado kon zich vastbijten in het wiel van de Wereldkampioene, Brand en Worst moesten passen. Op positie vijf herkenden we Lauren Molengraaf, amper zeventien jaar oud en in Hoogerheide door pech naast de wereldtitel bij de junioren gegrepen.

Worst slaagde erin de oversteek naar de twee te maken en zo kregen we drie leidsters. Worst stootte door naar de kop, maar ging in al haar enthousiasme tegen de grond en moest zo de twee leidsters laten gaan. Ook Alvarado maakte wat foutjes en kwam zo onder druk te staan. Bij het ingaan van de slotronde had Van Empel vijftien meter voorsprong, maar dankzij een goede zandpassage kwam Alvarado toch weer aansluiten.

Een nieuw foutje van Alvarado zorgde ervoor dat ze toch weer op een gaatje kwam te zitten. Het verschil bedroeg amper 20 meter, maar de renster van Alpecin-Deceuninck kon het niet meer dichten. Van Empel wist zo meteen te winnen in haar eerste veldrit in de regenboogtrui, Alvarado en Worst mochten mee op het podium.

Uitslag X2O Trofee Lille 2022 vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws