Kopecky vecht in voor haar lastige Tour: 'Heb vandaag mijn slechte benen teruggevonden' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kopecky vecht in voor haar lastige Tour: 'Heb vandaag mijn slechte benen teruggevonden'

Kopecky vecht in voor haar lastige Tour: 'Heb vandaag mijn slechte benen teruggevonden'

In de vijfde etappe van de Tour de France Femmes was Lotte Kopecky een opvallende afwezige. De Belgische spurter van SD Worx kwam er niet aan te pas in de finale en eindigde zelfs buiten de top tien. Een elfde plek is voor een renster van haar kaliber niet waarvoor ze gestart is en dus was ze na afloop zeer teleurgesteld.

Bij Sporza geeft ze na de etappe aan waar het mis ging voor haar in de hectische finale. 'De deur ging opeens dicht, waardoor ik vol in de remmen moest', hierdoor verloor ze het wiel van Demi Vollering en werd sprinten een moeilijke opgave. Zelf ziet ze het echter niet als een gemiste kans. 'Niet echt, nee. Ik heb vandaag namelijk mijn slechte benen teruggevonden denk ik', aldus een teleurgestelde Kopecky.

Die slechte benen, voelde ze al meteen bij de start van de etappe. 'Ik voelde aan het begin van de rit al dat de benen niet top waren. Eerst dacht ik nog dat het een beetje vermoeidheid van gisteren was, maar het ging niet over. Het draaide vandaag gewoon niet lekker en ik heb er zelf ook niet echt een verklaring voor.' Kopecky haar beste kansen op etappewinst liggen achter haar, nu het peloton langzaam maar zeker richting de bergen trekt.

Het draaide vandaag gewoon niet lekker en ik heb er zelf ook niet echt een verklaring voor

Lotte Kopecky

Vrijdag gaat het peloton van Saint-Dié-des-Vosges naar Rosheim. Een etappe van 128 kilometer over geaccidenteerd terrein. De sprinters zijn hier niet bij voorbaat kansloos, al lijken de vluchters hier ook een goede kans te maken. Na haar slechte dag durfde Kopecky nog geen uitspraken te doen over haar rol in de ploeg op vrijdag. 'Ik heb de rit nog niet in detail bekeken, dat zal voor vanavond zijn', zo zei de winnares van de Ronde van Vlaanderen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws