Yates overklast tegenstanders met imposante solo in Vuelta a Castilla y Leon Wielrennen
Wielrennen

Yates overklast tegenstanders met imposante solo in Vuelta a Castilla y Leon

Yates overklast tegenstanders met imposante solo in Vuelta a Castilla y Leon

Simon Yates heeft de tweede etappe van de Vuelta a Castilla y Leon op zijn naam geschreven. De renner van Team BikeExchange-Jayco declasseerde zijn competitie met een solo van 27 kilometer. Door de etappezege snoept hij ook de leiderstrui af van Giacomo Nizzolo en pakt hij de eindzege.

Op donderdag stond de tweede en tevens laatste etappe van de Vuelta a Castilla y Leon op het programma. In een rit van 189 kilometer, met start en finish in Guijuelo, zaten behoorlijk wat hoogtemeters. Hierdoor zou Giacomo Nizzolo heel veel moeite moeten doen om zijn leiderstrui te kunnen verdedigen. De kans dat dit zou lukken was echter miniem. Vroeg in de etappe reden zes renners weg: Dan McLay (Arkéa), Juan López-Cozar (Burgos-BH), David González (Caja Rural), Daniel Viegas (Eolo-Kometa), Daniel Muñoz (Drone Hopper) en Pier-André Coté (HumanPowered Health). Dit zestal kreeg een voorsprong van een kleine drie minuten.

Nibali met een speldenprik, Yates met een volle aanval

Halverwege de koers begonnen de aanvallen al vanuit het peloton. Na diverse schermutselingen ontstond er een sterke nieuwe kopgroep van elf. Van de oorspronkelijke zes bleven enkel McLay en López-Cosar over. Negen man maakten de oversteek, met daarbij onder anderen Vincenzo Nibali (Astana), McLay's ploeggenoot Simon Guglielmi, Jan Polanc van UAE en Jéremy Cabot an TotalEnergies. Het peloton hield hen echter kort, waardoor alle koplopers snel weer teruggepakt werden door het peloton.

Daarna plaatste Simon Yates zijn aanval. De Britse kopman van Team BikeExchange, die er een kunst van heeft gemaakt erg goed te rijden in voorbereidingskoersen, reed zijn concurrenten op een hoop. Hij viel aan met nog 27 kilometer te rijden en pakte al snel een minuut. Achter hem ontstond een groep van zestien renners, met daarbij zijn ploeggenoot Dion Smith (woensdag tweede achter Nizzolo) en Ivan Garcia Cortina (Movistar).

Yates soleert imposant naar de zege

De groep van zestien kwam echter geen steek dichterbij, waarna George Bennett (UAE Team Emirates) solo achter Yates aan ging. Wat de groep niet lukte, lukte Bennett ook niet. De Brit liep verder en verder uit en de dreiging kwam niet meer van achteruit. In de laatste tien kilometer kon Yates zijn tempo goed vasthouden waardoor hij solerend over de streep reed. Hij won zowel de etappe als het eindklassement van de Vuelta Castilla y Leon. Bennett werd tweede,

Uitslagen etappe 2 Vuelta a Castilla y Leon 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws