Longo Borghini ontplofte op de Muur van Hoei: 'Voelde alsof ik een trap op fietste' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Longo Borghini ontplofte op de Muur van Hoei: 'Voelde alsof ik een trap op fietste'

Longo Borghini ontplofte op de Muur van Hoei: 'Voelde alsof ik een trap op fietste'

Een halve minuut achter winnares Marta Cavalli kwam Elisa Longo Borghini boven op de Muur van Hoei. Na haar zege in Parijs-Roubaix afgelopen zaterdag werd er toch enigszins naar haar gekeken, maar een zesde plaats was het maximaal haalbare in de Waalse Pijl.

Een jaar geleden stond Longo Borghini nog op het podium in deze wedstrijd. 'Als nog ben ik blij met het resultaat van vandaag. Ik voelde namelijk constant dat ik zaterdag een enorme inspanning heb moeten leveren in Parijs-Roubaix', aldus de renster van Trek-Segafredo op de Twitterpagina van haar ploeg.

Ze kwam goed mee over de Côte de Cherave en leek bij de beteren te behoren. Maar op de Mur de Huy ontplofte de benen van Longo. 'Ik voelde mijn benen in brand staan, en de slotklim was echt een immens veel pijn lijden. Het voelde alsof ik een trap omhoog moest fietsen. Zo steil. Maar ik kon niet meer vragen van mijn benen. Het is als nog een goed resultaat.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws