Vollering volledig kapot na derde plek in Waalse Pijl: 'Ik ging bijna van mijn stokkie' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering volledig kapot na derde plek in Waalse Pijl: 'Ik ging bijna van mijn stokkie'

Vollering volledig kapot na derde plek in Waalse Pijl: 'Ik ging bijna van mijn stokkie'

Demi Vollering werd door velen gezien als de natuurlijke opvolger van zevenvoudig winnares Anna van der Breggen in de Waalse Pijl, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met plek drie. 'Ik ben helemaal leeg', klonk het na afloop.

Vollering deed er met haar ploeggenotes alles aan om de klassieker naar zich toe te trekken, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor winnares Marta Cavalli en Annemiek van Vleuten. 'Het was ontzettend zwaar. Ik ging bijna van mijn stokkie af en het voelt nog steeds alsof ik doodga', stelde de Nederlandse helemaal gesloopt na afloop.

'Er werd in het begin niet zo heel hard gereden, maar de plaatselijke ronde is met drie beklimmingen zeer zwaar', vervolgt Vollering. 'We wilden het al vroeg hard maken en kwamen in een goede situatie terecht met Anna Shackley voorop. Op de laatste twee beklimmingen werd het zo zwaar gemaakt dat ik nu helemaal leeg ben', sluit ze af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws