Markus baalt van offday op WK tijdrijden: 'Had overal steken toen ik over de finish kwam' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Markus baalt van offday op WK tijdrijden: 'Had overal steken toen ik over de finish kwam'

Markus baalt van offday op WK tijdrijden: 'Had overal steken toen ik over de finish kwam'

Riejanne Markus trok als Nederlands kampioen tijdrijden met het nodige vertrouwen naar het WK tijdrijden in Schotland, waar ze zichzelf het podium ten doel had gesteld. Dat ze uiteindelijk met plek negen genoegen moest nemen, was dan wel een teleurstelling, concludeerde ze na afloop tegenover de Nederlandse pers.

‘Ik zie nog wel een klein beetje wazig, hier en daar', vertelt Markus als ze aankomt in de opgezette perstent. 'Het was heel pittig en het viel zeker tegen, dit is absoluut niet waarvoor we hier kwamen. Ik weet ook eerlijk gezegd niet wat er is misgegaan, maar blijkbaar was mijn eerste tussenpunt vrij slecht… terwijl ik gewoon het plan volgde en het voor mijn gevoel best goed ging. Ik voelde wel dat ik niets extra’s had', doet ze haar relaas.

‘Ik had het idee dat het dus goed ging, maar het was dus precies het tegenovergestelde', vraagt Markus zich hardop af, om haar eigen vraagstuk direct te beantwoorden. 'Ik heb geen idee, maar er is iets niet goed gegaan. Dit had gewoon beter gemoeten, ik wilde hier absoluut podium rijden. Dit is een grote teleurstelling.’

Markus: 'Voor het eerst dat we na grote koers als Tour nog een WK hebben'

‘Het is aan ons om het te evalueren', trekt ze haar conclusies. 'Ik had ook overal steken toen ik over de finish kwam, maar ik weet niet wat het was… het was hier wel benauwd, maar dat was in de Tour ook. Dit is wel voor het eerst dat we voor het eerst hebben dat we na een grote koers nog een WK hebben, misschien is het aan ons om te kijken wat dan de beste route is richting zo’n wedstrijd', zoekt ze naar een oplossing.

Voor de wegrit van zondag trekt Markus nog geen conclusies. ‘Ik maak me geen zorgen richting zondag. Er is nog genoeg tijd en dat komt zeker goed, maar voor mij was dit het hoofddoel. Dan is dit een teleurstelling.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws