Nieuwe transfersoap in de maak bij vrouwen? 'Longo Borghini vertrekt na zes jaar bij Lidl-Trek' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Nieuwe transfersoap in de maak bij vrouwen? 'Longo Borghini vertrekt na zes jaar bij Lidl-Trek'

Nieuwe transfersoap in de maak bij vrouwen? 'Longo Borghini vertrekt na zes jaar bij Lidl-Trek'

Belangrijk wielernieuws bij de vrouwen op donderdag. Elisa Longo Borghini, een van de succesvolste dames dit jaar qua resultaten, zou haar contract na zes jaar trouwe dienst bij Lidl-Trek niet verlengen. Dat meldt althans La Gazetta dello Sport deze ochtend op X. Longo Borghini, Italiaans kampioene en inmiddels 32 jaar oud, zal dus naar een andere ploeg trekken.

Er is zodoende een behoorlijke carrousel gaande in het vrouwenwielrennen. Twee van de grootste rensters, Demi Vollering en dus Longo Borghini, zijn na 2024 vrij om te gaan en staan waar ze willen. Eerder werd bekend dat Vollering haar contract bij SD Worx-Protime niet zou gaan verlengen. Zij werd al in verband gebracht met verschillende teams, maar vooralsnog is er geen duidelijkheid over haar toekomst. Lotte Kopecky daarentegen tekende juist bij bij de Nederlandse grootmacht, hetgeen al een en ander duidelijk maakte over de toekomst van de ploeg.

Longo Borghini belichaming dat Lidl-Trek helemaal terug is

Na zes jaar geen nieuw contract dus. En dat terwijl Longo Borghini juist dit seizoen de belichaming is van de totale wederopstanding van Lidl-Trek. De ploeg werd in 2023 geteisterd door blessures en pech, toen SD Worx bijna alles wat er te winnen viel opvrat voor de neus van de Amerikaanse ploeg. Hoe anders is dat dit jaar: beide ploegen winnen veel en de Italiaanse kampioene vormde vooral in de grote voorjaarskoersen een schitterende tandem met Shirin van Anrooij: de Ronde van Vlaanderen werd vakkundig in de wacht gesleept.

Longo Borghini won vervolgens ook de Brabantse Pijl, waar ze duidelijk de betere was ten opzichte van Vollering. In de Vuelta waren de rollen daarna omgedraaid: Vollering won het algemeen klassement, de kopvrouw van Lidl-Trek werd derde. Hoe dan ook zal het vrouwenpeloton er een stuk anders uitzien in 2025, als de verwachting is dat meer toppers verspreid over verschillende ploegen zullen rijden.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news