Waar ligt de toekomst van bijzonder gewilde Narváez? 'Ecuadoraan niet langer actief bij INEOS' Wielrennen
Wielrennen

Waar ligt de toekomst van bijzonder gewilde Narváez? 'Ecuadoraan niet langer actief bij INEOS'

Waar ligt de toekomst van bijzonder gewilde Narváez? 'Ecuadoraan niet langer actief bij INEOS'

UAE Team Emirates staat op het punt een volgende slag te slaan en het team voor 2025 weer te versterken. Jhonatan Narváez zou namelijk zijn contract bij het Britse INEOS Grenadiers niet verlengen en zijn heil zoeken bij het team uit de Emiraten. Dat meldt La Gazetta dello Sport op donderdag. Narváez is momenteel actief in de Giro d'Italia namens INEOS.

Eerder berichtte GCN al dat de kans bestond dat Narváez zou vertrekken bij de rode formatie. De Ecuadoraans kampioen zou in de belangstelling staan van Movistar, de Spaanse ploeg, die serieus in gesprek zou zijn met Narváez. Die informatie lijkt nu plots voorbarig. De Italiaanse sportkrant meldt dat het vanuit verschillende bronnen te kennen heeft gekregen dat de klassiekerrenner naar UAE vertrekt.

Narváez sprintte nog tegen Pogacar, zijn nieuwe ploeggenoot in 2025?

Narváez kent tot op heden een heel erg succesvol 2024. De allrounder van INEOS Grenadiers was al vroeg dit seizoen in vorm in de Australische wedstrijden, waar hij een goed klassement reed in de Tour Down Under en een criterium op zijn naam schreef. Ook in het Vlaamse voorjaar stond de Ecuadoraan zijn mannetje, tot hij wat fysieke ongemakken kende. Eerder kroonde hij zich ook al tot de nieuwe nationale kampioen van Ecuador.

Zijn absolute hoogtepunt volgde op de eerste dag van de nog lopende Giro d'Italia. Narváez overleefde een aanval van Tadej Pogacar en sprintte de Sloveen voorbij in Turijn. Zo droeg hij het roze een dag en is hij de enige renner die naast Pogacar het roze droeg tot nu toe. Mogelijk wordt Pogi dus zijn nieuwe ploeggenoot. In de klassieke kern van UAE, die toch al sterk is, zou Narváez niet misstaan. Zo rijden naast Pogacar ook mannen als Tim Wellens, Antonio Morgado en Nils Politt doorgaans de vele voorjaarswedstrijden voor de ploeg uit de Emiraten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws