Biniam Girmay hoopt op Tour en Ronde van Vlaanderen: 'Het zou een droom zijn die uitkomt' Wielrennen
Wielrennen

Biniam Girmay hoopt op Tour en Ronde van Vlaanderen: 'Het zou een droom zijn die uitkomt'

Biniam Girmay hoopt op Tour en Ronde van Vlaanderen: 'Het zou een droom zijn die uitkomt'

Afgelopen seizoen werd al meermaals gespeculeerd of Biniam Girmay aan het vertrek moest staan van de Tour de France en de Ronde van Vlaanderen. In overleg met zijn ploeg koos de 22-jarige Eritreër er destijds voor om deze twee grote koersen niet te rijden, en zich te focussen op andere doelen. Volgend jaar hoopt de Afrikaan wel dat deze twee wedstrijden op zijn programma komen te staan.

'Ik hoop deel te nemen aan de Ronde van Vlaanderen en de Tour de France, het zou een droom zijn die uitkomt', zegt Girmay in gesprek met Ciclismo Internacional. De renner van Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux ging er vorig jaar met de zege vandoor in Gent-Wevelgem, door in een sprint Christophe Laporte, Dries van Gestel en Jasper Stuyven het nakijken te geven.

Een paar dagen eerder reed Girmay al naar zijn eerste top-vijf in een kasseienkoers in de E3 Saxo Bank Classic. Na deze twee klassiekers volgde in mei zijn eerste grote ronde, de Giro d’Italia. Ook hier wist Girmay te winnen, door in etappe tien Mathieu van der Poel in een spannend sprintduel te verslaan. Het zou zijn laatste wapenfeit zijn in die Giro. Na zijn etappewinst volgde namelijk het kurkincident, wat dus een einde betekende voor Girmay in Italie.

De tekst loopt verder onder de foto.

Girmay op het podium van Gent-Wevelgem. Naast hem Christophe Laporte (links) en Dries van Gestel.
Girmay op het podium van Gent-Wevelgem. Naast hem Christophe Laporte (links) en Dries van Gestel.

Ondanks een vroegtijdig einde in de Giro, kijkt Girmay tevreden terug op zijn eerste volledige seizoen in Waalse dienst. Welke van zijn overwinningen het meest erboven uitstak? Daar zijn de meningen volgens Girmay over verdeeld: 'Voor mijn land was de Giro-etappe belangrijker, omdat het een veel bekendere race is in Eritrea. Maar voor mij en voor de ploeg was Gent-Wevelgem veel mooier, want het was mijn eerste grote overwinning.'

Kou en regen doorstaan

'Na mijn ontdekking in de Vlaamse klassiekers, is mijn doel om ze beter voor te bereiden door te trainen op de routes', gaat Girmay in het interview verder. 'Ik moet me beter aanpassen aan de kou en de regen, ik ben niet gewend om in die omstandigheden te racen.' Ook is Girmay zich bewust dat hij niet meer zo makkelijk onder de radar kan blijven rijden: 'Ja, het wordt duidelijk moeilijker. Het is goed om te zien dat mijn respect in het peloton is gegroeid, maar het vervelende is dat ze me meer in de gaten gaan houden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws